1. Torrent mantindrà trobades institucionals amb agents turístics de la zona i coneixerà casos de bones pràctiques a Ljubljana, Brda i Bohinj

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat de la directora general de Turisme, Marta Domènech i Tomàs, comença avui, i fins dissabte, un viatge institucional a Eslovènia per conèixer de primera mà quines actuacions està duent a terme aquest país per impulsar la sostenibilitat en el turisme.

El titular d’Empresa i Treball mantindrà diverses reunions de treball amb representants d’institucions públiques relacionades amb el sector turístic com ara la directora de l’Agència de Turisme d’Eslovènia, Maja Pak; la directora de l’Agència de Turisme de Brda, Tina Novak; el director de l’Agència de Turisme de Bohinj, Klemen Langus, i la directora de Visit Ljubljana, Petra Stusek. Durant aquestes reunions s’exposaran les estratègies que s’estan fent servir per posicionar Eslovènia com una destinació sostenible i com s’està gestionant aquest model turístic i la seva promoció. D’altra banda, també es visitaran casos de bones pràctiques en el sector hoteler i en la gestió d’àrees naturals turístiques.

Pel conseller Torrent aquesta visita ens “permetrà conèixer bones pràctiques que ens poden servir de guia per aplicar a la nostra destinació. Volem millorar la competitivitat dels serveis que oferim a Catalunya mitjançant un model de turisme responsable sota els principis de sostenibilitat mediambiental i econòmica.”

A part de la sostenibilitat, Eslovènia també està treballant per posicionar-se com a destinació enogastronòmica. Per això, durant el viatge també coneixeran com s’està impulsant des de les institucions aquest tipus de turisme. Així mateix, també es mantindran trobades per conèixer com es va gestionar el títol de Regió Europea de la Gastronomia que Eslovènia va ostentar l’any 2021. Catalunya va ser la primera regió a obtenir-lo el 2016 i aquest mes de gener ha presentat candidatura per esdevenir Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

“La gestió del turisme enogastronòmic en el territori, la creació i posicionament de marca, i la projecció internacional de la proposta eslovena poden ser d’utilitat per al model que des de Catalunya volem impulsar”, afirma el conseller d’Empresa i Treball.

D’altra banda, el conseller Roger Torrent i Ramió aprofitarà aquest viatge a Eslovènia per donar a conèixer el Compromís Nacional per un Turisme Responsable i abordar punts en comú amb el model de gestió eslovè, com ara la convivència entre residents i visitants, i el correcte equilibri entre les necessitats d’ambdós entorns.

Eslovènia, un exemple en l’impuls de la sostenibilitat turística

Eslovènia és una icona en el desenvolupament sostenible del turisme. Compta amb el Pla Verd del Turisme Eslovè, un programa de certificació impulsat nacionalment per al desenvolupament sostenible del turisme que ofereix eines a les destinacions i als proveïdors de serveis que els permeten avaluar i millorar el seu nivell de sostenibilitat i promoure aquests resultats a través de la marca Slovenia Green.

El mes de gener d’enguany, Eslovènia s’ha adherit a la Xarxa Europea de Regions per a un Turisme Sostenible i Competitiu (NECSTouR), creada per Catalunya, la Toscana i la Provença-Alps-Costa Blava l’any 2009. És el primer estat que ha entrat a formar part d’aquesta institució que treballa per potenciar la cooperació en­tre regions en la consolidació de la sostenibilitat i la competitivitat en el turisme.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

Twitter: @turismecat|@empresacat | @treballcat

Youtube: https://www.youtube.com/turismecat