Palau Robert

Presentació Festival Gargar

Presentació del 8è Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles (la Noguera) al Palau Robert

query_builder   12 abril 2023 13:27

event_note Nota de premsa

Presentació del 8è Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles (la Noguera) al Palau Robert

  1. Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa, al Palau Robert de Barcelona, la 8ª edició del Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles.
  2. Hi han participat l’alcalde de Penelles, Eloi Bergós, la directora general de Difusió, Eva Pomares, i els organitzadors, Maria del Mar López-Pinto i Jordi Solsona, de Binomic.cat. També hi era present Marc Mascort, director de cultura de Montana Colors, principal empresa patrocinadora del Festival.


En la seva presentació, la directora general de Difusió, Eva Pomares, ha volgut destacar “la voluntat de Palau Robert de reflectir les diferents realitats que enriqueixen cada racó del nostre país. Amb aquesta nova línia de treball, que seguirem aprofundint a través d’actes i exposicions, pretenem impulsar el diàleg entre la capital i la resta dels territoris”.

Per la seva banda, l’alcalde Eloi Bergós ha agraït poder parlar a Barcelona de la problemàtica del món rural i del despoblament, i també de les iniciatives que s’emprenen per a posar-hi solució. Segons ha explicat, “el Gargar va ser un revulsiu en néixer, i des d’aleshores no ha parat de créixer”.

Els organitzadors han explicat les novetats del Festival d’enguany, que incorpora tallers, visites guiades, concerts, espectacles i un reguitzell de propostes aptes per a tota la família. A banda, a Penelles s’hi podrà veure un mural dedicat a Josep Vallverdú, visitar el mercat d’artesania, anar al cinema i passejar per la Fira del Roser, entre d’altres activitats.

En paraules de Binomic, “El GARGAR Festival de Murals i Art Rural neix l’any 2016 amb la voluntat de difondre la cultura artística al món rural, combatre el deteriorament urbà, estimular el turisme i dinamitzar la vida social i cultural de Penelles, implicant habitants, empreses i entitats locals i del territori. Any rere any, més i més persones de Penelles i del territori s’han anat involucrant amb en aquesta gran festa de la cultura que, a dia d’avui, es pot considerar “un projecte del poble”.

Fins a 358 inscripcions s’han rebut a la convocatòria oberta per participar en aquesta vuitena edició del Gargar, que el primer cap de setmana de maig rebrà els setze artistes seleccionats (vegeu PDF adjunt), d’aquí i d’arreu, amb noves propostes per als murs de Penelles.


Instagram: @gargarfestival

Twitter: @gargarfestival1

Facebook: @gargarfestival

http://www.gargarfestival.com

http://binomic.cat/

www.penelles.cat

Barcelona, 12 d’abril de 2023


1  

Fitxers adjunts

PDF amb la programació del Festival

PDF amb la programació del Festival
PDF | 6456173

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia