Justícia, Drets i Memòria

La consellera Ubasart durant l'itinerari de marxa nòrdica.

Interns dels centres penitenciaris participen en sis marxes nòrdiques per commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física

query_builder   12 abril 2023 13:31

event_note Nota de premsa

Interns dels centres penitenciaris participen en sis marxes nòrdiques per commemorar el Dia Mundial de l'Activitat Física

És una intervenció del Programa de salut comunitària penitenciària, que ha comptat amb la participació de 160 interns

La consellera Ubasart i González s’afegeix a la marxa de Quatre Camins i destaca la importància d’activitats d’aquesta mena

Un 45 % dels interns practiquen esport, com a mínim, un cop a la setmana

Més de 160 interns dels centres penitenciaris catalans s’han afegit a la commemoració del Dia Mundial de l’Activitat Física. En el marc de la jornada, s’han organitzat sis marxes nòrdiques simultànies, adreçades als agents de la comunitat penitenciària: professionals i persones privades de llibertat.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, s’ha sumat a la marxa de Quatre Camins, amb una cinquantena d’interns, i ha reivindicat els beneficis de l’esport: “la millora de la salut i la qualitat de vida, una gestió saludable del temps de lleure, la reducció de la conflictivitat, a banda de facilitar l’abandonament del consum del tabac i les drogues”. La consellera també ha destacat que l’activitat física és un “element facilitador en la rehabilitació”.

L’activitat esportiva a la presó “ajuda a adquirir les competències necessàries per preparar la vida en llibertat”, i també “ajuda a interioritzar i acceptar les regles del joc, treballar en equip, superar les adversitats amb esforç i treball, i reconèixer i acceptar les nostres diferències i capacitats”, ha conclòs.

L’activitat pretén enfortir i millorar les relacions entre tots els agents de salut comunitaris presents als centres penitenciaris, així com millorar-ne la salut, especialment en el cas de les persones que no practiquen activitat física de manera habitual.

La titular de Justícia, Drets i Memòria ha agraït la implicació de les entitats que han participat en l’organització de les sis marxes: la Fundació Pare Manel, el CIRE, la Federació Catalana d’Esports de Muntanya, la conselleria de Salut i la Diputació; però també ha subratllat la importància de les entitats externes vinculades amb els centres penitenciaris, que fan possible transformar una activitat esportiva en una eina de treball personal i comunitari. “Un 45 % dels interns practiquen esport, com a mínim, un cop a la setmana” gràcies als professionals que actuen com a agents de salut, ha destacat Ubasart.

Salut comunitària penitenciària

El Programa de salut comunitària penitenciària té per objectiu promoure la salut, incrementar la qualitat de vida i el benestar social per a les persones privades de llibertat. Es tracta d’un model d’intervenció que compta amb la participació de la comunitat en la identificació de les necessitats que té a nivell sanitari, així com en la planificació, la priorització, la implementació i l’avaluació de les accions dutes a terme per tal de donar-ne resposta.

L’oferta esportiva a les presons catalanes és variada i inclou esports individuals (natació, atletisme, tennis, etc.) i esports col·lectius (futbol, bàsquet, handbol, voleibol, rugbi), i també pràctiques de millora de la condició física de la força (musculació).

3  

Imatges

La consellera Ubasart durant l'itinerari de marxa nòrdica.

La consellera Ubasart durant l'itinerari de marxa nòrdica. 277301

La consellera Ubasart durant l'itinerari de marxa nòrdica 2

La consellera Ubasart durant l'itinerari de marxa nòrdica 2 313545

La consellera Ubasart en el reconeixement mèdic esportiu.

La consellera Ubasart en el reconeixement mèdic esportiu. 231034

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia