Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat

Simulacre de fuita de combustible en una empresa de productes químics de Girona

query_builder   12 abril 2023 16:21

event_note Nota de premsa

Simulacre de fuita de combustible en una empresa de productes químics de Girona

Protecció Civil de la Generalitat i l’empresa EXOLUM han organitzat aquest matí un simulacre d’accident químic a les instal·lacions que l’empresa té al carrer Camp de les Lloses de Girona.

El simulacre ha consistit en una fuita en un tanc de gasolina, amb afectació a un treballador per intoxicació dels vapors inhalats, la qual cosa ha obligat a activar el Pla d’Autoprotecció (PAU) de la instal·lació en Emergència i també el Pla especial d’emergència exterior del sector químic de Catalunya (PLASEQCAT). A banda, l’Ajuntament de Girona ha posat en prealerta el seu pla d’emergència municipal.

En rebre l’avís de l’accident, l’empresa ha realitzat una primera comunicació al telèfon d’emergències 112, facilitant tota la informació sobre l’accident i l’afectació a persones; i tot seguit ha fet la trucada al CECAT de Protecció Civil per transmetre les mateixes dades o complementar-les. Així mateix, ha informat de l’activació del PAU i de les accions dutes a terme pels equips d’actuació del pla d’autoprotecció (equips d’intervenció, cap de l’emergència, etc.).

L’objectiu del simulacre ha estat la coordinació entre els diferents actuants i la comunicació i traspàs d’informació entre aquestes estructures. A més d’aquest objectiu global, també s’han fixat objectius relacionats amb aspectes concrets de la gestió de l’emergència i de l’escenari definit.Participants al simulacre

L’empresa Exolum ha mobilitzat al cap de l’emergència, al coordinador, i a tot el personal disponible a la planta per fer les funcions de l’equip d’intervenció.

Els Bombers de la Generalitat han participat a l’exercici amb cinc dotacions. A l’arribada al lloc, han avaluat l’incident i han fet el control de riscos, creant una zona de seguretat.

Paral·lelament, els efectius de bombers, amb els equips de protecció de nivell 2, han desplegat l’autoescala per poder accedir fins la fuita de combustible i han dut a terme la intervenció en alçada. Alhora, han rescatat el treballador, el qual presentava una intoxicació per vapors inhalats, mentre taponaven i controlaven el vessament. Al ferit l’han traslladat fins al punt d’assistència mèdica. Finalment, els bombers han descontaminat els equips d’intervenció.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha participat al simulacre amb dues ambulàncies i 5 professionals.

L’actuació del SEM ha consistit en fer la recepció de la persona afectada per inhalació de vapors. Posteriorment se li ha fet una valoració sanitària i s’ha descartat que hagi estat contaminada. Finalment s’ha derivat al pacient a una altra ambulància on se l’ha tractat i se l’ha traslladat a l’hospital idoni per la seva patologia.

Els Mossos d’Esquadra, que han participat amb patrulles de seguretat ciutadana de la Comissaria de Districte de Salt i de les Unitats de Seguretat Ciutadana de Girona, han liderat el grup d’ordre garantint que els grups d’actuació poguessin treballar sense cap impediment, així com el control d’accessos i vigilància vial de les zones afectades. En el grup d’ordre també s’ha integrat la Policia Local de Girona.

L’Ajuntament de Girona ha mobilitzat, a banda de la policia local, els serveis de Protecció Civil del municipi i membres de l’Associació de Voluntariat de Proteccio Civil (AVPC).

Protecció Civil de la Generalitat ha participat al simulacre amb els tècnics de l’Operativa Territorial de Protecció Civili amb l’equip de guàrdia del CECAT, que ha fet el seguiment del simulacre.


5  

Imatges

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat 375127

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat 353820

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat 297464

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat 306798

Protecció Civil de la Generalitat

Protecció Civil de la Generalitat 213559

Emergències
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia