Educació

Fotografia

El conseller d'Educació inaugura les Jornades dels Centres de Recursos Pedagògics de 2023

query_builder   13 abril 2023 13:54

event_note Nota de premsa

El conseller d'Educació inaugura les Jornades dels Centres de Recursos Pedagògics de 2023

·Actualment hi ha 75 CRP arreu de Catalunya, amb 234 professionals que treballen en àmbits de formació, dinamització i recursos


  1. Gonzàlez-Cambray: “Les jornades permetran avançar i compartir el repte d’articular aquesta estratègia d’acompanyament als centres perquè els reptes esdevinguin profunds”
Fotografia{"name":"2023/04/13/13/52/9e6565c5-94f2-437e-a435-5296463ed515.jpeg","author":"Departament d'Educació","type":"0","location":"0","weight":53529}


El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha inaugurat les Jornades dels Centres de Recursos Pedagògics de 2023. El conseller ha destacat la tasca duta a terme pels professionals que treballen als Centres de Recursos Pedagògics (CRP) de suport i assessorament als centres educatius arreu del territori.


El titular d’Educació ha destacat el paper dels CRP en l’àmbit educatiu, perquè permeten “proveir de les eines a cadascun dels nostres mestres per tal que tinguin els recursos per fer la millor feina possible dins d’una aula. Per això és tant important la tasca dels centres de recursos pedagògics per a la millora continua dels docents i de l’escola catalana”.


El conseller ha emplaçat als professionals dels CRP participants en les jornades a “gestionar l’acompanyament als mestres des de les evidències, a partir de xarxes de suport, de comunitats d’aprenentatge, capacitant i empoderant els nostres mestres. Les jornades permetran avançar i compartir el repte d’articular aquesta estratègia d’acompanyament als centres perquè els reptes esdevinguin profunds”.


Les jornades tindran lloc entre avui i demà. Durant la jornada d’avui membres de diferents CRP han exposat algunes de les seves experiències al voltant de diferents temes: la ràdio com a recurs educatiu per a millorar la comunicació, els projectes STEAM, la sostenibilitat, la coeducació als centres educatius o els reptes matemàtics a la primària i la secundària. El director general d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües, Joan Cuevas, ha dut a terme la conferència inaugural.


Demà divendres tindrà lloc una taula rodona a càrrec de representants de CRP sobre l’aprenentatge en xarxa, així com la intervenció de la secretària de Transformació Educativa, Núria Mora, al voltant del desenvolupament professional docent.


CRP, formació, innovació i acompanyament als centres


Els Centres de Recursos Psicopedagògics són equips que donen suport a l'activitat pedagògica dels centres i a la tasca docent de mestres i professors a través de la formació, la dinamització i els recursos. Algunes de les seves funcions són:


-El disseny, la planificació i la implementació l’assessorament a centres, per acompanyar-los en els processos de transformació i millora educativa.

-La detecció, el recull i la difusió de pràctiques educatives de referència del professorat de la zona, així com projectes innovadors de centres.

-El suport i l'acompanyament al professorat i als centres en l’ús educatiu de les tecnologies digitals, amb l’objectiu de garantir l’aprenentatge de l’alumnat en coordinació amb els mentors i mentores digitals.

-La dinamització i el suport a les xarxes educatives de la zona, vetllant per l'equitat i la inclusió.

-L’elaboració de la proposta formativa a partir de la detecció de necessitats dels centres i del professorat.


Actualment, hi ha 75 equips de CRP arreu de Catalunya, amb un total de 234 professionals que en formen part. Al marge de les actuacions genèriques, els centres de recursos actuen a través de la detecció de les necessitats dels centres; donant a conèixer materials didàctics i curriculars; oferint suport per elaborar el pla de formació de centre; impulsant activitats de formació permanent i donant difusió i suport als programes del Departament d'Educació.



13 d’abril de 2023

1  

Imatges

Fotografia

Fotografia 53529

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia