Servei Català de Trànsit

radar

Entra en funcionament un nou radar fix a la C-17 a Figaró-Montmany

query_builder   14 abril 2023 13:13

event_note Nota de premsa

Entra en funcionament un nou radar fix a la C-17 a Figaró-Montmany

80 km/h és la velocitat màxima permesa en la ubicació de control

Amb aquest cinemòmetre són 248 els punts de control instal·lats a Catalunya, 40 dels quals radars de tram


El Servei Català de Trànsit (SCT) posa en funcionament a partir del proper dilluns, 17 d’abril, un nou radar fix a la C-17 a Figaró-Montmany, en sentit Barcelona, amb l’objectiu de reduir-ne la velocitat excessiva, així com la sinistralitat viària. Aquests sistemes de control de la velocitat responen a les directrius fixades en el Pla de seguretat viària (PSV) 2021-2023 i són una eina eficaç per assolir els objectius europeus de reducció de les víctimes.

En concret, es posarà en marxa un cinemòmetre fix al punt quilomètric 33,546, al terme municipal de Figaró-Montmany en sentit sud. El límit màxim de velocitat permès és de 80 km/h. Des del 2010, en aquest tram de la C-17 s’han registrat 77 accidents amb víctimes, de les quals 2 han estat mortals i 11 ferides greus.

Amb aquest nou cinemòmetre, ja són 248 els punts de control instal·lats a la xarxa viària catalana, 40 dels quals són radars de tram. Els radars estan distribuïts tant en vies principals com secundàries, seguint criteris de priorització dels punts o trams on és necessari reduir la sinistralitat, i han demostrat que resulten efectius com a elements dissuasius per disminuir l’accidentalitat.

A més velocitat, més risc i lesions més greus


La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària. A Catalunya, l’any 2022 la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en el 11,1% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes.

En cas d’accident, s’ha evidenciat que com més elevada és la velocitat dels vehicles, més alta és la violència de l’impacte, es redueix notablement l’efectivitat dels dispositius de seguretat passiva, com el cinturó de seguretat o el casc, i s’incrementa, per tant, el risc de mortalitat i de patir lesions amb seqüeles greus permanents. És per això que des del Departament d’Interior i des del Servei Català de Trànsit, continuem apostant per la presència de radars a la xarxa viària catalana amb la finalitat de disminuir l’accidentalitat a les nostres vies.

Els radars, juntament amb la vigilància i les campanyes intensives de control de la velocitat que es fan des de Mossos d’Esquadra i les Policies locals, són actualment elements fonamentals per a la consecució de l’anomenada Visió Zero pel que fa a sinistralitat viària.

La presència dels radars està senyalitzada i la seva ubicació és pública, es pot consultar al web del Servei Català de Trànsit.El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia