Salut

Fotografia d'una consulta de pediatria del CAP Onze de Setembre de Lleida

L'atenció pediàtrica dels CAP Primer de Maig i Balàfia de Lleida s'unifica al CAP Onze de Setembre per oferir un millor servei a la ciutadania

query_builder   14 abril 2023 13:15

event_note Nota de premsa

L'atenció pediàtrica dels CAP Primer de Maig i Balàfia de Lleida s'unifica al CAP Onze de Setembre per oferir un millor servei a la ciutadania

  1. A partir del dia 24 d’abril amb la creació d’un equip pediàtric unificat més eficient i accessible a la població
Nous espais de la línia pediàtrica del CAP Onze de Setembre de Lleida{"name":"2023/04/14/13/06/66a42868-3505-415b-bff7-5b4823cf1afd.jpg","author":"Salut","type":"0","location":"0","weight":"1595901"}

El Servei Català de la Salut unificarà al CAP Onze de Setembre de Lleida els serveis de pediatria de les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) Primer de Maig i Balàfia–Pardinyes–Secà de Sant Pere. Aquesta mesura permetrà millorar el servei de salut a la població infantil i les seves famílies, per mitjà d’una atenció sanitària més accessible, resolutiva i integral, que asseguri l’atenció continuada (de 8h a 20h) i l’equitat territorial.

Serà a partir del dia 24 d’abril quan els 11.600 infants i adolescents fins a 14 anys d’aquestes 3 ABS de la ciutat rebran atenció centralitzada al CAP Onze de Setembre. Per fer-ho possible, s’ha creat un equip territorial, format per professionals de pediatria, infermeria pediàtrica, tècnics de cures d’infermeria, treballador social i personal de gestió i serveis, que podrà organitzar-se i col·laborar amb d’altres serveis de forma més autònoma i estructurada per aprofitar millor els recursos i cobrir-se millor en cas de baixa o durant les vacances. La unificació afavorirà també la comunicació i coordinació dels pediatres de l’atenció primària amb els de l’atenció especialitzada.

Disposar d’equips més grans permetrà els professionals atendre més casos i de més patologies diferents, amb la qual cosa guanyaran en especialització i en coneixement. Aquesta nova organització, al seu torn, afavorirà l’atracció de talent, alhora que potenciarà el treball en equip, la formació continuada i la possibilitat de realitzar recerca.

La directora de la nova Línia Pediàtrica, Carmen Martín, ha explicat aquest matí que d’aquesta manera “les famílies podran tenir un accés més fàcil al servei, amb equips més grans i experimentats, fet que comportarà una millora de la qualitat assistencial”. En aquest sentit, l’adjunta a direcció de la nova Línia Pediàtrica, Laura Lanaspa, ha afegit que “el trasllat dels professionals al CAP Onze de Setembre redundarà en una millor cobertura i, per tant, els nens podran ser atesos sempre per professionals pediàtrics”.

Per la seva part, el director clínic territorial de Pediatria de l’Institut Català de la Salut (ICS) a Lleida, Eduard Solé, ha remarcat que fa molt temps que s’està treballant curosament en la planificació d’aquesta unificació de la qual “avui podem fer realitat la primera part i que, sens dubte, és un benefici per a la població perquè es poden oferir millors serveis per als usuaris i més atractius per als professionals. És un guany per a tots”.

Les famílies dels nens i nenes afectats pel canvi rebran una carta informativa en els propers dies.

2  

Imatges

Nous espais de la línia pediàtrica del CAP Onze de Setembre de Lleida

Nous espais de la línia pediàtrica del CAP Onze de Setembre de Lleida 1595901

D'esquerra a dreta: Pilar Vaqué, directora d'atenció primària de Lleida; Eduard Solé, director clínic territorial de Pediatria de Lleida; Carmen Martín, directora de la nova Línia Pediàtrica Lleida, i Laura Lanaspa, adjunta a direcció de la nova Línia Pediàtrica Lleida.

D'esquerra a dreta: Pilar Vaqué, directora d'atenció primària de Lleida; Eduard Solé, director clínic territorial de Pediatria de Lleida; Carmen Martín, directora de la nova Línia Pediàtrica Lleida, i Laura Lanaspa, adjunta a direcció de la nova Línia Pediàtrica Lleida. 2042506

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia