Acció Exterior i Unió Europea

Vall de l'Hidrogen

Programa per al cos consular

Consellera Serret: "L'hidrogen verd és una prioritat estratègica del Govern"

query_builder   14 abril 2023 14:19

event_note Nota de premsa

Programa per al cos consular

Consellera Serret: "L'hidrogen verd és una prioritat estratègica del Govern"

  1. La consellera Serret ha presentat la Vall de l’Hidrogen de Catalunya i el Port de Tarragona al cos consular
  2. La visita s’emmarca en el programa d’activitats que el Govern organitza als representants diplomàtics acreditats a Barcelona
Vall de l'Hidrogen
La consellera Serret presenta la Vall de l'Hidrogen de Catalunya al cos consular. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/04/14/14/18/f31e62f2-8ae3-4472-80af-bf83b49b3852.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":118422}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha visitat el Port de Tarragona per presentar al cos consular acreditat a Barcelona la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. Aquesta sortida és una activitat més del programa per al cos consular “per conèixer més i millor Catalunya, les seves potencialitats i les seves institucions”, ha dit la consellera. 

El Port de Tarragona és un dels més importants de tot l’arc mediterrani”, ha assegurat Serret. “La societat catalana està oberta al món, però sobretot els nostres dos grans àmbits són la Unió Europea i la Mediterrània: són els nostres espais naturals i les nostres apostes estratègiques”, ha explicat, i és per això, ha dit, que “volem contribuir des de la Unió Europea i des de l’arc mediterrani als reptes globals”. 

En aquest sentit, la descarbonització és una prioritat del Govern de la Generalitat, i per això impulsa projectes com el de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya, una iniciativa que aglutina tots els agents que integren la cadena de valor de l’hidrogen verd. Formada per 180 empreses, 42 organismes públics, 21 associacions i clústers, 4 cambres de comerç i 12 centres de coneixement i recerca, el seu objectiu és promoure el coneixement, la producció i la implementació d’aquesta alternativa energètica per fer front als reptes del canvi climàtic, però també per incentivar la prosperitat econòmica i social de Catalunya. 

El Govern també preveu la creació del Centre Català per la Descarbonització de la Indústria, que tindrà la seva seu a Tarragona, per capacitar Catalunya d’un centre de recerca i transferència de coneixement que aglutini i impulsi activitats d’R+D+I per al desenvolupament d’aquelles tecnologies necessàries per a la descarbonització de la indústria.

A més, tal com ha explicat la consellera Serret, el Govern crearà les setmanes vinents un grup de treball en descarbonització de la indústria i la mobilitat i l’impuls de l’hidrogen, amb la voluntat de cooperar amb la societat civil i tenir la màxima implicació en la nova governança de la Vall. “Sumant les apostes locals és com contribuïm als reptes globals”, ha dit Serret, com per exemple el de la transició energètica, contribuint a l’aposta europea per la sobirania energètica.“L’hidrogen verd és una prioritat estratègica del Govern”, ha assegurat.

Avancem cap a l’Europa climàticament neutra el 2050”, ha insistit la consellera, que ha recordat que “Tarragona és un punt clau d’aquesta aposta, per la seva gran concentració de consum i de producció elèctrica”. “Catalunya té un rol estratègic en l’abastiment energètic europeu i en el camí cap a la descarbonització”, ha subratllat.

Serret també ha explicat que el Govern impulsa, conjuntament amb altres socis europeus, el projecte de Macroregió Mediterrània “per reforçar les aliances i millorar la capacitat de transformació mediterrània dins la transformació europea”, i contribuir a un “futur pròsper, socialment més just i més sostenible”.    

La visita del cos consular al Port de Tarragona ha comptat amb les intervencions del seu president, Saül Garreta Puig, el director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina; el director tècnic de la Vall de l’Hidrogen, Isaac Justícia; el director de Dow Chemical Company, Ignasi Cañagueral; i la directora de ChemMed Tarragona, Genoveva Climent. També han assistit a l’acte el director de la Representació de la Comissió Europea a Catalunya i les Illes Balears, Manuel Szapiro iel delegat del Govern a Tarragona, Àngel Xifré Arroyo.


Programa per al cos consular

La proposta d’activitats organitzades des del Govern per als cònsols ha inclòs visites als principals equipaments del Govern, com ara el Barcelona Supercomputing Center, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Parc de Recerca Biomèdica, el Sincrotró ALBA, la Fundació Alícia, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, el Palau de la Música Catalana o la presentació dels pressupostos amb la consellera Mas Guix.

1  

Imatges

Presentació Vall de l'Hidrogen

Presentació Vall de l'Hidrogen 3117738

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia