Esport

sge

Sant Feliu de Llobregat celebra amb èxit l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física 2023

query_builder   14 abril 2023 15:50

event_note Nota de premsa

Sant Feliu de Llobregat celebra amb èxit l'acte central del Dia Mundial de l'Activitat Física 2023

  1. La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, recalquen la importància de l’activitat física per tenir “un país més cohesionat” i garantir “una vida més llarga i feliç”
  2. Jugadores del Barça CBS i del Club Natació Sant Feliu de waterpolo han compartit un clínic amb més de 150 alumnes de batxillerat del municipi
sge{"name":"2023/04/14/15/09/3adfeec0-fa30-4b80-aea7-1191ca2d1d1a.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":176624}

Sant Feliu de Llobregat ha organitzat avui amb èxit l’acte central a Catalunya del Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), que ha constat d’un clínic de jugadores de bàsquet del Barça CBS i de waterpolo del Club Natació Sant Feliu amb uns 150 alumnes de batxillerat de diversos centres educatius de la capital del Baix Llobregat.

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, han pres part, al costat de l’alcalde del municipi, Oriol Bossa, en una activitat que ha servit per fer arribar a la població el missatge “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”, el lema de la campanya d’enguany del DMAF, que se celebra cada 6 d’abril a tot el món.

La iniciativa, que enguany celebra el 14è aniversari a Catalunya, està impulsada pel Departament de la Presidència i el Departament de Salut amb la finalitat de fer visible la importància d’una vida activa per a una bona salut, i enguany Sant Feliu de Llobregat s’ha encarregat de preparar les activitats com a capital catalana de la commemoració.

Anna Caula ha manifestat que “l’esport ens pot acompanyar sempre, durant tota la vida” i que un “país que està teixit a través de l’esport té més cohesió, més salut i més educació”. La secretària general ha deixat clar que “en les edats més joves no cal triar entre esport i estudis. Les dues activitats es poden compaginar”, i ha afegit que l’esport “ajuda a millorar en la vida acadèmica i a concentrar-nos millor, i és un context ideal per fer amics”.

Per la seva banda, Carmen Cabezas, ha emfatitzat la importància de tenir un estil de vida actiu, ja que “les persones no estem fetes per estar tot el dia assegudes davant d’un ordinador”. ”Necessitem moure’ns, necessitem fer activitat física, no només per trobar-nos millor, sinó també per tenir una esperança de vida més llarga, per tenir millor salut i així prevenir malalties, per sentir-nos millor, per obtenir millor rendiment acadèmic a l’escola, per socialitzar, per tenir contacte amb la natura i per sentir-nos més feliços”, ha afirmat. Finalment, l’alcalde de Sant Feliu de Llobregat ha destacat l’aposta d’aquesta ciutat pel “foment de l’esport i l’activitat física” i per una “ciutadania saludable”, i ha animat els nois i noies a practicar esport “perquè us farà sentir millors”.

Durant el clínic, celebrat al Palau Municipal d'Esports Juan Carlos Navarro, diverses esportistes del Barça CBS, de la Lliga Femenina de bàsquet, i del CN Sant Feliu, de Divisió d’Honor femenina de waterpolo, han compartit amb els nois i noies la seva experiència en l’esport d’elit, i han abordat temes com la conciliació de la competició amb els estudis o la situació de l’esport femení. Alhora, han encoratjat els joves a practicar l’esport que els agradi més, ja que els ajudarà a afrontar els reptes de la vida i a millorar la salut.

En l’acte, on l’alumnat ha formulat preguntes als esportistes, també hi han participat jugadors i entrenadors de l’equip masculí de waterpolo del club sanfeliuenc i de la secció de natació. En paral·lel, Sant Feliu de Llobregat ha organitzat durant tot el dia una jornada multiesportiva intergeneracional, que inclourà sessions de ioga Feldencrais i taixí, una masterclass de cardio i zumba, una passejada pel Parc Torreblanca, activitats a les pistes exteriors del pavelló i, al vespre, la 19a Nit de l'Esport. Demà i diumenge, tindran lloc més competicions i caminades.

Incrementar el nivell d’activitat física, pilar estratègic

El Govern de la Generalitat s’ha adherit novament a la campanya del Dia Mundial de l’Activitat Física, i Catalunya hi està participant entre l’1 d’abril i el 5 de maig amb diverses iniciatives de promoció arreu del territori sota el lema “Gaudeix la vida, posa’t en marxa”. El compromís de generar i facilitar una vida activa és un pilar estratègic de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física i del Departament de Salut, que treballen plegats per incrementar el nivell d’activitat física dels catalans en totes les edats.

L’activitat física ens protegeix. Amb una població activa es podrien prevenir més de 10.000 morts prematures l’any en els estats de la Unió Europea (UE) i 11,5 milions de nous casos de malalties cròniques d’aquí al 2050, amb un impacte molt important sobre la salut mental, la diabetis i el càncer. De fet, suposaria un estalvi de fins a 8 bilions d’euros anuals a la UE (un 0,6% del seu pressupost sanitari).

El Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) és una iniciativa del Govern per a la promoció de l’activitat física. En el marc del PAFES, a Catalunya s’han validat i dissenyat més de 800 rutes saludables a 300 municipis, que suposen més de 2.700 quilòmetres. Un 81% de la població catalana té accés a una ruta saludable al seu municipi. A més, als centres de salut els professionals recomanen activitat física als usuaris. Enguany, un 30% de persones inactives amb factor de risc cardiovascular han millorat el seu nivell d’activitat física.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana fer almenys 150 minuts d’activitat física i dos dies d’enfortiment muscular a la setmana en persones adultes i, a partir dels 65 anys, també s’hauria de treballar l’equilibri tres dies a la setmana. En infants i adolescents, s’aconsella acumular 60 minuts al dia d’activitats d’intensitat moderada-vigorosa i potenciar l’exercici físic i l’esport. També es recomana trencar amb el temps assegut, un factor de risc que contribueix a les malalties cròniques.

El Govern anima als ciutadans a adherir-se a la celebració del DMAF, registrar els esdeveniments i fer-ne difusió a les xarxes amb les etiquetes #DMAF2023 #PosatenMarxa #SumaSalut.

4  

Imatges

Fotografia de les autoritats durant l'acte central (Autor: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat)

Fotografia de les autoritats durant l'acte central (Autor: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat) 2394942

Fotografia de l'alumnat participant en l'acte (Autor: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat)

Fotografia de l'alumnat participant en l'acte (Autor: Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat) 7038725

Fotografia del parlament d'Anna Caula

Fotografia del parlament d'Anna Caula 10571277

Fotografia del parlament de Carmen Cabezas

Fotografia del parlament de Carmen Cabezas 20380935

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia