Fins a tres controls de la Guardia Civil han generat retencions en dates especials i un accident de circulació


El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, ha enviat al ministre de l’Interior del govern espanyol, Fernando Grande Marlaska, una carta reclamant-li comptes per diversos controls viaris realitzats recentment per la Guàrdia Civil a l'autopista AP7.

Amb el control realitzat la passada nit, ja són tres les actuacions fetes per part de la Guàrdia Civil a l’AP7 aquest mes d’abril a l’alçada de l’Ametlla de Mar, ocasionant en alguns casos cues quilomètriques i paralització de la circulació. En el primer control, el diumenge 2 d’abril, es van generar fins a 8 quilòmetres de cua i el realitzat diumenge passat va provocar 3 quilòmetres de retencions.

En l’actuació de la passada nit, a més, es va produir un accident per una col·lisió d'un dels vehicles afectats per la retenció.

Per carta, Elena alerta que aquest tipus d'actuacions dutes a terme en vies d’alta capacitat com és l’autopista AP7 són de molt difícil gestió i generen situacions de risc a la ciutadania així com als propis agents. A més, posa de manifest que cap de les actuacions ha estat comunicada amb suficient antelació al cos de Mossos d’Esquadra i al Servei Català de Trànsit.

Per aquests motius, el conseller exigeix a Marlaska actuacions urgents davant d’aquests controls i recorda que el Servei Català de Trànsit està duent a terme un paquet de mesures per millorar la seguretat viària i reduir l'accidentalitat a l’AP7, com ara la reducció de la velocitat a 100 km/h en el tram central d’aquesta via al Vallès que han comportat una important reducció de l’accidentalitat.

Podeu trobar la carta adjunta.


1  

Fitxers adjunts

CARTA

CARTA
PDF | 245207