Protecció Civil de la Generalitat ha activat en ALERTA el pla especial d'emergències per ventades a Catalunya VENTCAT per la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya de fort vent sobretot aquesta tarda i fins demà diumenge.

Segons l'SMC, durant avui i fins demà bufarà fort vent (amb cops de més de 90 km/h) a la meitat oest del país, al Pirineu gironí i a l'Alt i Baix Empordà. Als dos extrems del país es podrien superar fins i tot els 120 km/h. El vent bufarà de components nord i oest, i al Pirineu i a l'extrem sud del país, el llindar d'avís és probable que se superi a cotes mitjanes i altes.

Pel que fa a demà, es preveu que l'afectació acabi al migdia i es concentri a zones del Pirineu Oriental i l'Alt Empordà, i que bufi vent de component nord.

Protecció Civil recomana molta prudència en totes les activitats que es facin a l'aire lliure aquest cap de setmanes en aquestes zones, especialment en zones boscoses.

També cal extremar les precaucions en la conducció i moderar la velocitat si ens trobem amb fortes ventades a la carretera.


PREALERTA PLA INFOCAT

A banda, Protecció Civil manté en prealerta avui el pla INFOCAT pel perill alt i molt alt d'incendi a moltes comarques sobretot de la meitat sud i centre del país, i l'Empordà.

Cal extremar les precaucions en zones boscoses i evitar qualsevol activitat de risc. En cas de veure foc o fu ca trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.

1  

Imatges

mapes perill per vent dissabte

mapes perill per vent dissabte 54657