Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’ALERTA del pla especial d'emergències per ventades a Catalunya VENTCAT un cop finalitzat l’avís per ventades fortes del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’episodi es va iniciar ahir al matí, amb la previsió de fort vent sobretot a les comarques de muntanya i a l’Alt Empordà, i s’ha allargat fins aquest migdia, ja restringit només a l’Empordà amb vent de component nord.

En aquest episodi no hi ha hagut afectacions ni incidències rellevants, i el telèfon d’emergències 112 ha rebut una cinquantena de trucades.

Protecció Civil recomana igualment molta prudència en totes les activitats que es facin a l'aire lliure el cap de setmana, especialment en zones boscoses, atès l’elevat perill d’incendi forestal.

Es manté per avui en prealerta el pla INFOCAT per perill alt i molt alt d’incendi forestal a moltes comarques sobretot de la meitat sud i centre del país, i l'Empordà. En cas de veure foc o fum cal trucar ràpidament al telèfon d'emergències 112.