1. Segons les informacions del Cos d’Agents Rurals han cremat 135 ha
  2. Els Bombers de la Generalitat restaran tota la nit, amb vuit dotacions, per evitar possibles revifalles a dins del perímetre
  3. L’incendi de la Granja d’Escarp està controlat, però no extingit

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 19.00 hores, l’incendi de l’Alt Empordà.

Segons les dades facilitades pel Cos d’Agents Rurals han cremat 135 hectàrees, pertanyents al terme municipal de Portbou.

El foc va començar ahir al matí a la banda de França, on s’han calcinat unes 800 hectàrees.

Vuit dotacions dels Bombers (cinc camions d’aigua i tres vehicles de comandament i suport) seguiran treballant tota la nit en les tasques d’extinció, pendents de qualsevol possible revifalla dins del perímetre.

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta tarda l’ALERTA del pla INFOCAT. El pla ha quedat en fase de prealerta per l’alt perill d’incendi durant el dia d’avui.

La circulació per la carretera N-260 ha quedat restablerta i la vintena de persones acollides la passada nit a Portbou ja han pogut marxar aquest matí cap a França.

Es manté encara la circulació interrompuda entre Cerbère i Portbou de la línia ferroviària R11, sense previsió de restabliment.

Segueix el dispositiu d’extinció a l’incendi de la Franja

D’altra banda, els Bombers de la Generalitat segueixen amb les tasques d’extinció de l’incendi que dissabte va començar al municipi de Mequinensa i va afectar part de la comarca del Segrià. El foc està controlat i aquesta nit no s’hi quedarà cap dotació. Demà al matí, els vehicles de Bombers continuaran amb el repàs de fumaroles per evitar revifalles.

La superfície lleidatana afectada per l’incendi va ser, segons les informacions facilitades pel Cos d’Agents Rurals, de 138,67 hectàrees (12 de les quals de vegetació agrícola i la resta de vegetació forestal) pertanyents als municipis de la Granja d’Escarp i Seròs.


Cerdanyola del Vallès, 17 d’abril de 2023

21.15 hores