Direcció General de Comunicació

Comunitats catalanes exteriors

El Govern reconeix oficialment el Casal Català d'Ingolstadt com a comunitat catalana a l'exterior

query_builder   18 abril 2023 16:05

event_note Nota de premsa

El Govern reconeix oficialment el Casal Català d'Ingolstadt com a comunitat catalana a l'exterior

  1. Fundat el febrer del 2023, vetlla per difondre la llengua, la cultura i les tradicions catalanes en aquesta ciutat alemanya

El Govern ha aprovat reconèixer oficialment el Casal Català d’Ingolstadt (Alemanya) com a comunitat catalana a l’exterior. Aquesta nova incorporació se suma a la norantena de casals actius que figuren al Registre de comunitats catalanes a l’exterior amb reconeixement oficial de la Generalitat de Catalunya arreu del món. En concret, amb aquest nou reconeixement, ja seran nou les comunitats catalanes a Alemanya reconegudes per la Generalitat.

Fundat el febrer del 2023, el Casal Català d’Ingolstadt impulsa accions per fomentar la llengua, les tradicions i la cultura catalanes en aquesta ciutat ubicada a la regió d’Oberbayern. D’altra banda, el Casal també pretén ser un punt de trobada de la comunitat catalanoparlant de la ciutat i la seva rodalia.

Entre les activitats més destacades, organitzen clubs de lectura de llibres publicats en català per donar a conèixer la literatura catalana i participen en el Fest der Kulturen Ingolstadt, un festival on associacions culturals, institucions i col·lectius d’arreu del món ofereixen una àmplia oferta cultural i gastronòmica per donar a conèixer les seves tradicions, cultura i gastronomia.

Des de la comunitat catalana també fomenten la internacionalització de les tradicions catalanes celebrant la Diada de Catalunya, Sant Jordi, la revetlla de Sant Joan, la castanyada o Nadal.

Les comunitats catalanes a l’exterior

Les comunitats catalanes a l’exterior són un punt de trobada i referència, fomenten el vincle des de l’exterior amb Catalunya a través de la llengua, la cultura i altres àmbits, i promouen el coneixement del país col·laborant amb institucions i entitats de l’entorn. El reconeixement oficial com a comunitats catalanes a l’exterior permet que els casals puguin ser beneficiaris dels serveis, els ajuts i les prestacions que ofereix el Govern, i també els permet participar en el Consell de la Catalunya Exterior i prendre part de les diverses trobades, entre d’altres.

Actualment, hi ha fins a 95 entitats oficialment reconegudes i en actiu arreu del món. La més antiga es va crear el 1840 a l'Havana (Cuba). Era la Societat de Beneficència de Naturals i Descendents de Catalunya, que tenia l'objectiu de donar ajut i suport als catalans emigrats des de principis del segle XIX que es trobaven en situació de necessitat o precarietat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia