1. La quantia de la sanció, aprovada pel Consell Executiu el 26 de juliol de l’any passat, és de 187.515 euros

El Govern ha aprovat desestimar el recurs de reposició formulat per JUST EAT, empresa sancionada amb 187.515 euros per cessió il·legal de persones treballadores. Aquesta sanció per una infracció molt greu va ser aprovada pel Govern el 26 de juliol de 2022 a proposta de la Inspecció de Treball de Catalunya (ITC).

La ITC va fer aquesta proposta de sanció en acta notificada a JUST EAT el dia 1 d’abril de l’any passat per la comissió d’una infracció molt greu per la vulneració de la normativa de relacions laborals, en concret per una cessió il·legal de persones treballadores.

La ITC també va proposar sancionar amb 62.503 euros l’empresa subcontractista Fleet Delivery Solutions, que subministrava la mà d’obra il·legal a JUST EAT.

A conseqüència de la cessió il·legal, 183 persones treballadores de l’empresa Fleet Delivery Solutions SL es van veure perjudicades perquè se’ls aplicava un conveni col·lectiu inferior a què els correspondria si fossin contractades directament per JUST EAT.

Els perjudicis que patien aquestes persones es concretaven, entre d’altres, en retribucions econòmiques inferiors, atès que Fleet Delivery Solutions aplicava el Conveni Estatal d’Empreses de Missatgeria mentre que JUST EAT aplicava el Conveni d’Oficines i Despatxos de Catalunya per als treballadors i treballadores.