1. Aquest import suposa un increment del 12,4% respecte del 2021, prop de 5 punts i mig per sobre del que preveia l’acord de pressupostos
  2. Se’n beneficiaran entitats de l’àmbit de les polítiques socials d’atenció a la gent gran, a la infància i l’adolescència, a les persones amb discapacitat o l’associacionisme i el voluntariat, entre d’altres

El Govern ha aprovat avui una despesa de 38.875.884 euros per atendre la convocatòria ordinària 2023 de subvencions de projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials. Amb aquesta partida, el Departament de Drets Socials incrementa en un 12,4% l’import per a aquesta convocatòria de subvencions en comparació als fons que hi va destinar el 2021. Un augment que supera també amb escreix el 7% d’increment que es preveia a l’acord de pressupostos.

La convocatòria beneficia entitats sense ànim de lucre que desenvolupen projectes en àmbits com ara l’atenció a la gent gran, a la infància i l’adolescència i a les persones amb discapacitat. També les que duen a terme projectes d’educació en el lleure, d’associacionisme i voluntariat, d’atenció a famílies en situació de vulnerabilitat o de lluita contra el sensellarisme, entre d’altres.

El Govern va avançar l’obertura de la convocatòria al mes de març passat, amb la línia de subvenció als serveis de la cartera de serveis socials, que ja està resolta. En aquest sentit, Drets Socials està treballant enguany amb el tercer sector una modificació del calendari tant d’aquesta convocatòria com la de subvencions amb càrrec al 0,7% de l’IRPF, per avançar-ne la publicació a fi que, de cara a 2024, les entitats que hagin presentat projectes a qualsevol de les línies coneguin a principis d’any de quants diners disposaran per a tot l’exercici.

A banda de l’increment en la dotació per a 2023, Drets Socials està treballant també en una convocatòria de subvencions complementària que contribuirà a reforçar la tasca que duen a terme les entitats socials del país.