Cultura

La consellera Garriga president una nova reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística

La consellera Garriga presideix una nova reunió de coordinació de les polítiques lingüístiques del Govern

query_builder   18 abril 2023 19:49

event_note Nota de premsa

La consellera Garriga presideix una nova reunió de coordinació de les polítiques lingüístiques del Govern

  1. Els Departaments de la Generalitat coordinen les polítiques d’impuls del català en una reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística
La consellera Garriga president una nova reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística{"name":"2023/04/18/19/47/a14d1fc7-bcb5-477d-a238-630943d7bb28.jpg","author":"Arnau Pascual / Departament de Cultura","type":"0","location":"0","weight":3067753}


La consellera de Cultura, Natàlia Garriga, ha presidit avui la Comissió Tècnica de Política Lingüística, que s’ha reunit al Palau de la Generalitat per continuar coordinant els projectes relacionats amb la llengua impulsats des de tots els àmbits del Govern. A finals de l'any passat, el president Pere Aragonès va anunciar 100 mesures que tots els Departaments havien de desenvolupar en l'àmbit de llengua, sota el títol "El català, llengua de país". El Consell Executiu del Govern es va reunir el 14 de març per avaluar en quin punt es trobaven aquestes mesures. I avui hi ha hagut una nova reunió de la Comissió Tècnica de Política Lingüística, a través de la qual la consellera de Cultura dialoga amb tots els secretaris generals del Govern per continuar fent un seguiment i aprofundint en aquesta tasca.

La reunió també ha servit per tractar la nova etapa que inicia la Xarxa Tècnica de Política Lingüística, òrgan tècnic que, sota la direcció de la Comissió reunida avui, treballa pels usos lingüístics en el marc de la Generalitat. A la reunió també s’han treballat aspectes relatius al Pacte Nacional per la Llengua, en l’elaboració del qual el Govern ja està treballant. La consellera ha destacat que els esforços per promoure el català impulsats des del Govern i des de la societat civil, en un context lingüístic "complex i delicat", ha tingut els darrers dies una fita molt positiva en l’àmbit digital: la traducció al català de la interfície i dels subtítols publicitaris de TikTok.

La Comissió Tècnica de Política Lingüística és l’òrgan col·legiat encarregat de garantir, mitjançant la Xarxa Tècnica de Política Lingüística, l'aplicació homogènia per part de tots els departaments de l'Administració de la Generalitat de la normativa lingüística i dels acords que adopti el Govern en aquesta matèria, així com d'acordar els mecanismes de cooperació en la implantació de polítiques lingüístiques interdepartamentals.

Llengua
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia