Empresa i Treball

36 empreses catalanes participen a la Milano Design Week, el principal esdeveniment del món en l¿àmbit del disseny

36 empreses catalanes participen a la Milano Design Week, el principal esdeveniment del món en l'àmbit del disseny

query_builder   19 abril 2023 10:38

event_note Nota de premsa

36 empreses catalanes participen a la Milano Design Week, el principal esdeveniment del món en l'àmbit del disseny

  1. En el marc de l’esdeveniment, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el BcD organitzen l’exposició ‘Inspired in Barcelona’ per posicionar el disseny català al món
  2. La fira del moble de Milà agrupa cada any més de 370.000 visitants de prop de 190 països i mostra els productes de més de 2.300 empreses d’arreu del món
  3. Segons dades d’ACCIÓ, el sector català del moble i l’hàbitat està format per prop de 1.500 empreses que facturen l’equivalent al 2,13% del PIB i ocupen 48.000 persones

36 empreses i dissenyadors catalans participaran fins a diumenge a la Milano Design Week, l’esdeveniment més important del món de l’àmbit del disseny. En concret, les empreses catalanes participaran en les diferents actuacions que s’emmarquen en la setmana del disseny: 31 participaran a la fira del moble (Salone del Mobile) amb els seus propis espais i cinc més, al Fuorisalone, que engloba els esdeveniments que se celebren en edificis i altres llocs emblemàtics de la ciutat, més enllà del recinte firal.

Enguany, a més, el disseny català s’exhibirà a l’exposició “Inspired in Barcelona: SPA”, que organitzen el Govern a través d’ACCIÓ -l’agència per la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball-, l'Ajuntament de Barcelona i el BcD - Barcelona Centre de Disseny. La mostra, ubicada al districte de Brera (una de les principals zones de la ciutat on tenen lloc les activitats de la Milano Design Week), se centra especialment en la il·luminació, amb una instal·lació dissenyada per l’artista català Guillermo Santomà que s’exhibirà a l'església de Santa Maria del Carmine.

L’exposició compta també amb la participació de les empreses catalanes SIMON, Bover, Estiluz, Faro Barcelona, Lamp, Marset, Parachilna i Vibia. L’objectiu de la iniciativa Inspired in Barcelona és posicionar el sector del disseny de Catalunya i la marca Barcelona amb valors com la creativitat, el disseny, l’arquitectura i les tendències.

La trentena d’empreses i dissenyadors catalans que participen en total en aquesta edició de la Milano Design Week són: Aclara Lighting, Antoni Arola, Balliu Export, BD Barcelona, Beneito & Faure Lighting, Bover, Calmaoutdoor, Carpyen, CasaDesús, Coolwood, Cosentino, El Torrent, Estiluz, Emiliana Design Studio, Estudi Manel Molina, Faro, Fábrica Electrotécnica de Diseños Exclusivos (FEDE), Francesc Rifé Studio, Kettal, Kriskadecor, LedsC4, Luxcambra, Marset, Martín Azúa, Nanimarquina, Nomon, Nutcreatives, Resol, Robinlamps, RS Barcelona, Santa & Cole, United Alabaster, Vergés, Vibia, Ramos+Bassols i Roca.

El Salone del Mobile, que aquest 2023 celebra la seva 61a edició, agrupa cada any més de 370.000 visitants de prop de 190 països i mostra els productes de 2.300 empreses d’arreu del món que s’especialitzen en el disseny. D’altra banda, el director executiu d’ACCIÓ, Joan Romero, ha participat en la inauguració de la Milano Design Week aquest dimarts al vespre.

El sector de l’hàbitat a Catalunya

Segons dades d’ACCIÓ (de l’any 2019, les darreres disponibles), a Catalunya, el sector del moble i l’hàbitat està format per 1.468 empreses que ocupen 47.584 persones. Aquest sector representa l’equivalent al 2,13% del PIB català, ja que les companyies que s’hi dediquen sumen una facturació vinculada directament a aquest àmbit de 5.006 milions d’euros. Per segments de negoci, les empreses catalanes es dediquen principalment a les aixetes i sanitaris; el moble, als paviments i revestiments; la il·luminació, i el tèxtil i la llar.

Segueix-nos a les xarxes _________________________________________________________

 Twitter @accio_cat | Twitter @empresacat | Twitter @treballcat

Facebook @acciocat

Linkedin ACCIÓ

Youtube ACCIÓ1  

Imatges

Imatge de l'exposició "Inspired in Barcelona: SPA"

Imatge de l'exposició "Inspired in Barcelona: SPA" 6208499

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia