Esport

sge

Esportcat renova el suport al Barcelona Open Banc Sabadell

query_builder   19 abril 2023 17:50

event_note Nota de premsa

Esportcat renova el suport al Barcelona Open Banc Sabadell

La Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física (SGEAF) ha renovat per setè any consecutiu el suport al torneig Barcelona Open Banc Sabadell, que enguany celebra el 70è aniversari amb la presència d’un cartell de jugadors espectacular, la qual cosa la converteix en una de les edicions amb més nivell de la història.

sge{"name":"2023/04/19/17/48/8e279ac5-0004-4db7-90c2-b0e73e912bbd.jpg","author":"sge","type":"0","location":"0","weight":208435}

Una prova que, segons la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, “projecta al món Catalunya com a país esportiu i ajuda a generar referents entre els més joves”. “El torneig és fruit d’un segell català propi basat en el teixit de clubs”, ha afegit. El Govern català manté l’aposta pel torneig tennístic més important de Catalunya, entès com un esdeveniment cabdal per “potenciar l’esport circular, ampliar la mirada i que les grans cites esportives no siguin un punt i final, sinó aprofitar la seva capacitat de projecció per promoure l’esport base”, assegura la secretària general.

En el marc del patrocini d’Esportcat al Barcelona Open Banc Sabadell, per segon any consecutiu s’ha disputat el Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, un circuit de la mà de la Federació Catalana de Tennis (FCT) i Esportcat que forma part d’un conjunt d’accions del Barcelona Open Banc Sabadell per potenciar el tennis a Catalunya.

Durant el mes de febrer, el circuit ha reunit 1.000 tennistes, noies i noies, en la fase territorial celebrada a Tarragona, Barcelona, Girona i Lleida, i porta a terme el quadre final aquests dies al Reial Club Tennis Barcelona, al costat dels jugadors professionals. Diumenge, abans de la gran final del torneig l’ATP 500, es disputarà la final femenina i masculina d’un torneig que, segons Anna Caula, “dona visibilitat als joves valors del tennis català i està projectant amb èxit l’esport base i el femení”.

Per la seva banda, el president de l’RCTB-1899, Jordi Cambra, ha assegurat que “pel nostre torneig és un orgull impulsar el tennis català i per això fem iniciatives com el torneig Sub-14 amb nens i nenes de totes les províncies”.

Durant el torneig, la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física també compta amb un estand propi que acull la presentació de diversos tornejos de tennis. Destaca el Catalonia Open WTA 125–Torneig Internacional Reus Costa Daurada de tennis femení, una nova aposta d’Esportcat que neix de l’aliança estratègica amb la FCT per impulsar l’esport femení i que es tradueix en la creació d’una prova del circuit professional femení a Catalunya. El torneig, que serà itinerant, celebrarà la primera edició del’1 al 7 de maig al Club Tennis Reus Monterols i busca generar visibilitat i referents femenines.

A l’estand, també es presentaran proves com ara el Circuit Costa Brava Pirineu de Girona de tennis femení, el Circuit juvenil de Terres de l'Ebre Albert Montañés i altres tornejos de nivell ITF. Alhora, l’espai és escenari de reunions i trobades de l’equip directiu de la SGEAF amb entitats i agents del teixit esportiu català.

1  

Imatges

Fotografia de l'acord (Autor: RCTB)

Fotografia de l'acord (Autor: RCTB) 4686932

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia