Delegació a Girona

Grup motor del Pla d'Impuls del Català.

La Generalitat de Catalunya a Girona engega un pla per impulsar l'ús social del català entre el seu col·lectiu

query_builder   19 abril 2023 18:27

event_note Nota de premsa

La Generalitat de Catalunya a Girona engega un pla per impulsar l'ús social del català entre el seu col·lectiu

  1. L’acte, en el que han participat la delegada del Govern i el director dels Serveis Territorials de Cultura, ha estat conduït per Fel Faixeda i Maria Bouabdellah.

La Generalitat de la Catalunya a Girona promou un pla per impulsar l'ús social del català, per sensibilitzar tot el personal de la Seu, millorar el seu nivell lingüístic i motivar-los a ser agents actius per augmentar l’ús social de la llengua catalana.

Grup motor del Pla d'Impuls del Català.{"name":"2023/04/19/18/26/1697a06a-4eaa-4837-9024-fc51a6fe59b8.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":3154610}


La delegada del Govern a Girona, Laia Cañigueral, ha destacat que el “Pla d’Impuls del Català a la Generalitat a Girona és un projecte modest però ambiciós, que vol implicar activament els servidors públics perquè siguin agents sensibilitzadors, formadors i acompanyants que ajudin a avançar en l’ús social del català a la nostra administració”.

Així mateix, el director dels Serveis Territorials de Cultura, Josep Calataiud, ha presentat les accions concretes que s’estan portant a terme des de Girona en aquest àmbit, com els tallers d’acollida lingüística i cultural, l’enquesta per conèixer els usos lingüístics en el sector de l’esport o la promoció de les parelles lingüístiques en l’àmbit de la salut, entre d’altres.

L’augment de l’ús social del català és una prioritat de país i un dels 20 Objectius Generalitat Girona, que des de la Generalitat a Girona es treballen de forma transversal i suposen un exemple més que, amb la suma dels projectes de tots els serveis territorials, en multiplica el seu abast.

Aquest pla neix arran d’una diagnosi sobre el retrocés de l’ús del català a la nostra administració, i a la societat en general, i com una actuació de contenció envers els indicadors negatius actuals. A partir d’aquesta diagnosi s’ha constituït un grup motor, format per membres de la Gerència de Serveis Comuns, la responsable territorial de Política Lingüística a Girona i la delegada a Girona de l'Escola d'Administració Pública. Es compta també amb la col·laboració en el projecte de la directora del Centre de Normalització Lingüística a Girona (Consorci per a la Normalització Lingüística).

Aquest grup ha posat en ordre els recursos que té a disposició i destina a l’ús de la llengua i aprofitarà per donar-hi més impuls, creant noves línies d’actuació per l’any 2023. També fomentarà que aquests recursos siguin usats i participats per tothom evitant tota mena de discriminació, coordinarà les accions de foment de la llengua i en farà divulgació.

Aquest Pla pretén convertir en part activa tots els empleats públics de la Generalitat a Girona com a receptors de les accions que es proposarà el grup motor, demanant-los una implicació personal i animant-los a fer aportacions de valor.

2  

Imatges

Grup motor del Pla d'Impuls del Català.

Grup motor del Pla d'Impuls del Català. 3154610

Grup motor del Pla d'Impuls del Català.

Grup motor del Pla d'Impuls del Català. 438531

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia