Territori

TER

Territori obre una convocatòria per adquirir blocs d'habitatges de grans tenidors

query_builder   20 abril 2023 10:43

event_note Nota de premsa

Territori obre una convocatòria per adquirir blocs d'habitatges de grans tenidors

  1. Poden ser tant pisos acabats com en construcció situats en 162 municipis amb alta demanda i les ofertes es poden presentar fins al 15 de juny
TER
Imatge de recurs d’una promoció d’habitatge en construcció de l’INCASÒL.
{"name":"2023/04/20/10/42/3898480f-3728-48c9-bd2c-527fbd4b4e25.jpg","author":"TER","type":"0","location":"0","weight":"446860"}

El Departament de Territori, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL), ha obert una convocatòria per adquirir blocs d’habitatges plurifamiliars en construcció o totalment edificats i destinar-los a lloguer assequible amb l’objectiu de mobilitzar el parc d’habitatges buits i fomentar la rehabilitació urbana. Aquests blocs han d’estar situats en 162 municipis d’arreu del territori català on s’ha detectat que hi ha una alta demanda residencial i escassetat d’oportunitats de lloguer amb algun tipus de protecció.

Els habitatges han de tenir una superfície útil d’entre 40 i 90 m2 i poden ser tant pisos acabats com en execució. En el cas dels edificis amb obra acabada, han de tenir la llicència de primera ocupació i un mínim de 10 habitatges, i la propietat que faci la sol·licitud ha de tenir, com a mínim, el 60% dels habitatges. En canvi, en aquells edificis amb obra parada o en execució, hi ha d’haver un mínim de 20 habitatges a cada promoció i qui ho sol·liciti ha de ser propietari de, com a mínim, un 80% d’aquests habitatges.

Les persones interessades poden presentar les ofertes des d’avui i fins al 15 de juny a través de la bústia plurifamiliars.incasol@gencat.cat. L’INCASÒL estudiarà les ofertes rebudes i, en cas d’estar-hi interessat, es posarà en contacte amb la propietat per iniciar el procés de negociació, en un termini màxim de dos mesos. Totes les condicions, així com la relació de documentació a adjuntar s’especifiquen a l’Annex I de l’anunci oficial publicat al web de l’INCASÒL.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia