Recerca i Universitats

Garrell

L'exrector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, presidirà l'European University Association (EUA) els propers quatre anys

query_builder   20 abril 2023 13:55

event_note Nota de premsa

L'exrector de la Universitat Ramon Llull, Josep Maria Garrell, presidirà l'European University Association (EUA) els propers quatre anys

·El conseller Nadal es congratula per l’elecció i considera que“reforça el prestigi del sistema universitari de Catalunya i és un reconeixement a la seva qualitat”

Garrell{"name":"2023/04/20/13/53/abefef73-49ff-415a-8797-2cce0bffcbbc.jpg","author":"DREU","type":"0","location":"0","weight":602106}

Josep Maria Garrell, exrector de la Universitat Ramon Llull (URL), ha estat elegit com a nou president de l’European University Association (EUA), l’associació d’universitats més important d’Europa. Garrell presidirà aquesta prestigiosa institució que agrupa més de 850 institucions i organitzacions d’Educació Superior de 49 països europeus per a un període de quatre anys, fins al 2027.

Per al conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal i Farreras, aquesta elecció “reforça el prestigi del sistema universitari de Catalunya i és un reconeixement a la seva qualitat”, i ha felicitat al nou president per aquest “gran èxit”.

L'EUA té un paper essencial a l’hora d’influir en les polítiques de la UE en matèria d'educació superior, recerca i innovació. Mitjançant la interacció contínua amb altres organitzacions europees i internacionals, l’EUA s’erigeix com a altaveu de de les universitats europees al món.

Josep Maria Garrell es va presentar el passat mes de març com a candidat a la presidència de l’EUA amb un programa on apostava per una línia de treball continuista amb dosis de “crítica constructiva” respecte a l’etapa anterior. Garrell considera que les universitats han de liderar els canvis profunds que es produiran en els propers 10 anys en el món de l’ensenyament i l’aprenentatge, sobretot pel que fa als processos d’innovació i formació al llarg de la vida.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia