Delegació a les Terres de l'Ebre

El director del Consell Català de l¿Esport, Aleix Villatoro i Oliver.

Esportcat debat sobre la tecnificació esportiva a Catalunya i les singularitats dels models demogràfics

query_builder   20 abril 2023 19:08

event_note Nota de premsa

Esportcat debat sobre la tecnificació esportiva a Catalunya i les singularitats dels models demogràfics

·La jornada ‘La tecnificació esportiva a Catalunya: models demogràfics’ és la novena sessió del ‘Projecte Talent: l’esport del futur’ i ha tingut lloc a Amposta


Jornada Projecte Talent. {"name":"2023/04/20/18/56/25f7e8ac-8230-4c6a-806a-2b961e7462e9.jpeg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":158681}

El director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro i Oliver, ha clausurat avui la novena sessió del ‘Projecte Talent: l’esport del futur’. La jornada ‘La tecnificació esportiva a Catalunya: models demogràfics’, que ha tingut lloc a Amposta, s’ha establert com un punt de trobada entre el sector esportiu per informar i debatre sobre el futur de la tecnificació esportiva a Catalunya, per tal d’optimitzar la connexió de l’esport base amb l’esport d’elit sota la mirada de les diferents realitats demogràfiques del país.


“Amposta és ciutat esportiva de referència a Catalunya. També amb una tradició consolidada en l’àmbit de la tecnificació. Avui hem compartit experiències i coneixement. Avui hem fet ‘equip’ esportiu. Amb aquestes trobades es reforça el concepte ‘Un país, un equip’, ha compartit Villatoro.


L’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs Roiget, i el representant territorial de l’Esport a les Terres de l’Ebre, Joan Barberà Carceller, han estat els encarregats d’inaugurar la jornada. “Aquesta jornada ha de permetre avançar conjuntament en l’establiment de models i estratègies per al foment i millora de la tecnificació dels clubs, federacions esportives i centres de tecnificació”, ha valorat Barberà.

El representant territorial de l'Esport a les Terres de l'Ebre, Joan Barberà Carceller. {"name":"2023/04/20/19/06/5a4b3105-2b64-43de-b649-558fba30e93a.jpeg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":250427}


Durant la jornada, que ha comptat amb la regidora de Promoció i Turisme esportiu d’Amposta, Iris Castell Cid, i el cap d’estudis i professor del Grau CAFE a EUSES, Pau Cecilia Gallego, com a conductors, s’han realitzat taules de debat. A la primera, amb el títol ‘Quina tecnificació esportiva volem?’, els ponents Carles Giralt Grau, cap de l'Àrea d'Alt Rendiment i Esport Federat, i Xavier Iglesias Reig i Joshua Muñoz Vázquez, professors de l’INEFC (Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya), han explicat el model, els objectius i la missió de la tecnificació a Catalunya. També han abordat els inicis del Centre de Tecnificació de les Terres de l’Ebre, ressaltant la importància de l’obtenció de dades per definir l’estratègia, els itineraris i els models de tecnificació de les federacions esportives catalanes.


La segona taula, ‘Models de tecnificació esportiva a Catalunya’, ha comptat amb la ponència del director esportiu de la Federació Catalana de Natació, Eugeni Ballarín Lécuyer, i la representant de la Federació Catalana d’Esgrima, Núria Marco Selma, que han exposat la comparació dels models de tecnificació de natació i waterpolo a Catalunya i el model de tecnificació de l’esgrima a Catalunya, respectivament.


Per acabar, han participat de la taula rodona ‘La tecnificació esportiva a les Terres de l’Ebre. Reptes i oportunitats’ el director del Centre de Tecnificació Esportiva Terres de l’Ebre, Ignasi Fàbregues Barceló, el director tècnic de la Federació Catalana de Natació, Luis Rodríguez Adalia, Núria Marco Selma en representació de la Federació Catalana d’Esgrima, el director tècnic de la Federació Catalana d’Atletisme, Joaquim Erta Borrego, el director tècnic de la Federació Catalana de Rem, Daniel Rodríguez Verdú, i el director tècnic de la Federació Catalana Handbol, Gabriel Martorell Nalda.
20 abril 2023

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia