Palau Robert

Inauguracio

42 anys després del seu primer concert a Barcelona

Bruce Springsteen al Palau Robert

query_builder   20 abril 2023 19:09

event_note Nota de premsa

42 anys després del seu primer concert a Barcelona

Bruce Springsteen al Palau Robert

Avui s’ha inaugurat l’exposició Bruce Springsteen. Barcelona 1981 al Jardí de Palau Robert. Es podrà visitar fins al 14 de maig, i és d’accés lliure i gratuït. Es tracta d’un recull de fotografies de Francesc Fàbregas sobre el primer concert de Bruce Springsteen a Barcelona, que va ser, també, el primer que va fer a Catalunya i al conjunt de l’Estat. Comissariada pel propi Fàbregas i dissenyada per Oscar Cusidó, a la mostra gràfica l’acompanyen comentaris de diverses personalitats, que van tenir la sort d’assistir-hi. També un pròleg del periodista musical Jordi Bianciotto.

Al matí, en una visita guiada i comentada per als mitjans, la directora general de Difusió, Eva Pomares, ha volgut incidir en la “relació molt especial que es va donar, des del primer moment, entre el ‘Boss’ i la ciutat de Barcelona”. Aquesta exposició, ha afirmat, “és una excel·lent ocasió per reviure, amb tota l’emoció, aquell concert mític que perdura en les retines 42 anys després”.

Francesc Fàbregas, per la seva banda, s’ha congratulat de poder exposar al Palau Robert, “un dels millors espais que tenim a Catalunya”, i ha recordat, entre moltes altres anècdotes d’aquella jornada històrica, que pràcticament no recordava el concert en si mateix, per l’enorme concentració i responsabilitat que tenia entre mans. Literalment, ha dit, “em tremolaven les cames”.

En el decurs de la inauguració oficial, el secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, Oriol Duran, també ha posat l’accent en l’idil·li entre Springsteen i Barcelona, quan ha dit que “tothom, fins i tot els que no han anat mai a un concert seu, coneix el seu famós ‘Bona nit, Barcelona!’”. Així mateix, ha agraït la tasca de Manuel Huerga, i l’interès i curiositat de Springsteen, en explicar-li que a l’estat espanyol, a banda del castellà, existia també el català, el basc o el gallec.

En definitiva, el Jardí del Palau Robert ha acollit un nou acte d’aquesta singular relació amb el músic nord-americà, amb la presència d’un nombrós grup de seguidors del ‘Boss’, la promesa de moltes visites a l’exposició de Fàbregas i els millors desitjos de cara als propers concerts de l’artista de New Jersey a Barcelona.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia