1. La Secretaria de Política Lingüística atén la mateixa xifra d’inscrits que l’any anterior
  2. Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística: “L’any 2021, responíem a una demanda d’inscrits de 2.300 persones. L’any passat vam atendre un augment extraordinari de fins a 7.000 persones, i aquest any l’hem mantingut.”
  3. L’increment de la demanda respon a la previsió del Departament d’Educació d’incloure el C2 com a requisit per a exercir la docència


Aquest dissabte, 22 d'abril, té lloc l'examen escrit per a l'obtenció del certificat oficial de català C2, que compta amb prop de 7.000 inscrits a tot Catalunya. Com explica el Secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, “l’any 2021, responíem a una demanda d’inscrits de 2.300 persones. L’any passat vam atendre un augment extraordinari de fins a 7.000 persones, i aquest any l’hem mantingut.”

Des de l’any passat, el Departament de Cultura ha redimensionat l'organització i la logística dels exàmens per acollir la demanda provocada pel requisit de C2 del Departament d’Educació, que va triplicar la inscripció a les proves.

Per poder atendre aquest augment, el Departament de Cultura ha consolidat enguany l’increment pressupostari de 500.000€ que va haver d’efectuar-se l’any passat atenent l’augment de demanda d’aquestes proves. Amb una resposta ràpida per fer front a aquest canvi de dinàmica, en dos anys la Secretaria de Política Lingüística ha format 126 nous examinadors i 103 nous correctors. Per una banda, els examinadors són necessaris per a la prova oral. I per altra banda, l’augment de correctors permet fer una correcció més ràpida dels exàmens i assegurar que els inscrits poden saber-ne els resultats dins del termini establert. Enguany, els resultats està previst que se sàpiguen el 7 de setembre, gairebé dos mesos més d’hora que l’any anterior.

Les proves escrites es duen a terme avui a Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès. La segona part de l’examen són les proves orals. Aquestes es duen a terme, segons la localitat, avui, dissabte 22 d’abril a la tarda; dissabte 6 de maig tot el dia, i dissabte 13 de maig tot el dia.