Cultura

Prop de 7.000 persones s'examinen aquest dissabte per obtenir el C2 de català

query_builder   21 abril 2023 09:10

event_note Nota de premsa

Prop de 7.000 persones s'examinen aquest dissabte per obtenir el C2 de català

  1. La Secretaria de Política Lingüística atén la mateixa xifra d’inscrits que l’any anterior
  2. Francesc Xavier Vila, secretari de Política Lingüística: “L’any 2021, responíem a una demanda d’inscrits de 2.300 persones. L’any passat vam atendre un augment extraordinari de fins a 7.000 persones, i aquest any l’hem mantingut.”
  3. L’increment de la demanda respon a la previsió del Departament d’Educació d’incloure el C2 com a requisit per a exercir la docència


Aquest dissabte, 22 d'abril, té lloc l'examen escrit per a l'obtenció del certificat oficial de català C2, que compta amb prop de 7.000 inscrits a tot Catalunya. Com explica el Secretari de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila, “l’any 2021, responíem a una demanda d’inscrits de 2.300 persones. L’any passat vam atendre un augment extraordinari de fins a 7.000 persones, i aquest any l’hem mantingut.”

Des de l’any passat, el Departament de Cultura ha redimensionat l'organització i la logística dels exàmens per acollir la demanda provocada pel requisit de C2 del Departament d’Educació, que va triplicar la inscripció a les proves.

Per poder atendre aquest augment, el Departament de Cultura ha consolidat enguany l’increment pressupostari de 500.000€ que va haver d’efectuar-se l’any passat atenent l’augment de demanda d’aquestes proves. Amb una resposta ràpida per fer front a aquest canvi de dinàmica, en dos anys la Secretaria de Política Lingüística ha format 126 nous examinadors i 103 nous correctors. Per una banda, els examinadors són necessaris per a la prova oral. I per altra banda, l’augment de correctors permet fer una correcció més ràpida dels exàmens i assegurar que els inscrits poden saber-ne els resultats dins del termini establert. Enguany, els resultats està previst que se sàpiguen el 7 de setembre, gairebé dos mesos més d’hora que l’any anterior.

Les proves escrites es duen a terme avui a Barcelona, Girona, Granollers, Igualada, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Tarragona, Terrassa, Tortosa, Vic i Vilafranca del Penedès. La segona part de l’examen són les proves orals. Aquestes es duen a terme, segons la localitat, avui, dissabte 22 d’abril a la tarda; dissabte 6 de maig tot el dia, i dissabte 13 de maig tot el dia.



El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia