Avui es reuneix la Taula de Participació Social del Centre amb les 16 entitats col·laboradores que la constitueixen


Més de 60 interns del Centre Obert de Girona han participat en les activitats que organitza el Consell de Participació Ciutadana de la Taula de Participació Social (TPS) i que tenen com a objectiu facilitar la reinserció del col·lectiu.

Concretament, 32 dels reclusos del Centre han treballat en empreses d’inserció laboral i 29, han fet cursos d’educació viària. La modalitat de règim obert que s’aplica al Centre permet que alguns dels interns realitzin voluntariats per aquelles entitats que ofereixen serveis a la comunitat, com és el cas del Banc dels Aliments.

Les entitats col·laboradores i de voluntariat gestionen serveis de salut, inserció laboral, educació viària i toxicomanies, entre d’altres, amb l’objectiu de potenciar el treball en xarxa, la interlocució, la intervenció i també la socialització. Mig miler de voluntaris col·laboren en aquesta tasca.

A l’assemblea hi han participat representants d’una dotzena de recursos comunitaris (centres d'atenció i seguiment en toxicomanies de les comarques gironines, residències per a indigents i comunitats terapèutiques, entre d'altres),professionals del mateix Centre Obert i d'altres serveis d'execució penal.

Les TPS, eines per consolidar els vincles entre els interns i la comunitat

El voluntariat busca la millora de la qualitat de vida de les persones i col·lectius en situació de vulnerabilitat. Les persones que duen a terme una prestació voluntària de serveis cívics o socials actuen dins el marc d'una organització estable, i comporta un compromís d'actuació a favor de la societat i de la persona.

L’assemblea fomenta el coneixement entre els seus membres, la difusió de l'execució penal i el debat per millorar les intervencions. Com evidencien les dades, el compliment de la condemna en medi obert i l'aposta pel 3r grau afavoreixen la reinserció. La intenció del Departament de Justícia, Drets i Memòria és assolir el 30% de població reclusa en medi obert abans de 2027.

1  

Imatges

Avui s'ha reunit l'Assemblea del Centre Obert de Girona

Avui s'ha reunit l'Assemblea del Centre Obert de Girona 210204