1. És el primer SUV totalment elèctric de la marca i va ser dissenyat i desenvolupat a la factoria de Martorell (Baix Llobregat)

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, acompanyat del director general d’Indústria, Oriol Alcoba Malaspina, assistirà aquesta tarda a la presentació del Cupra Tavascan a Berlín. Aquest és el primer SUV totalment elèctric de la marca, va ser dissenyat i desenvolupat a la factoria de Martorell (Baix Llobregat) i arribarà als mercats durant l’any 2024.

El Govern està treballant conjuntament amb el sector de l’automoció i amb SEAT pel procés de transició cap a la mobilitat elèctrica. En aquest sentit, el responsable d’Empresa i Treball destaca “la importància que té SEAT S.A i CUPRA en clau empresarial i en clau del treball del país, així com des d’una perspectiva estratègica de futur en les transformacions socials i econòmiques que el nostre país ha d’afrontar amb més garanties els propers anys”.

Un dels objectius prioritaris del Govern és impulsar la transició verda del sector de la mobilitat que actualment està fent front a grans desafiaments com per exemple el vehicle connectat amb el seu entorn; el vehicle autònom; l’electromobilitat i la reducció d’emissions; els canvis en les pautes de consum de la mobilitat; i l’entrada de nous actors, entre d’altres.

En aquest sentit, cal recordar que el Govern destinarà 89 milions d’euros en ajuts directes per fer realitat el projecte Future Fast Forward, que compta amb l’electrificació de la planta de Martorell, i que suposarà una inversió de 3.000 milions d’euros per part del Grup Volkswagen-Seat.

Seat és l’empresa industrial més important de Catalunya, amb una facturació de 9.564 milions d’euros al 2021 i una plantilla de 14.590 persones a 31 de desembre de 2021.


Segueix-nos a les xarxes

_________________________________________________________

  1. Twitter @empresacat | Twitter @treballcat