Els equips del Grup de Suport Operatiu (GROS) i del Vendrell han quedat en segona i tercera posició respectivament

●Els dos primers equips, Sabadell i GROS, participaran el proper mes de juny al “XVII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico” a Sevilla

Els premis s’han lliurat en un acte que ha comptat amb la presència del director de la DGPEIS, Joan Delort, i de la directora de l’ISPC, Marta Roca



En una edició molt ajustada, l’equip de Sabadell guanya la XVIII edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit dels Bombers de la Generalitat, que s’ha celebrat aquesta setmana a les instal·lacions de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). En segon lloc ha quedat l’equip del Grup Suport Operatiu i el del Vendrell ha obtingut la tercera posició. Amb aquesta classificació els equips de Sabadell i del Grup de Suport Operatiu tenen plaça al XVII Encuentro Nacional de Rescate en Accidentes de Tráfico, que es realitzarà els propers 7, 8 i 9 de juny a Sevilla, i que organitza APRAT (Asociación Profesional de Rescate en Accidentes de Tráfico).

Els premis s’han lliurat en un acte que ha tingut lloc després de finalitzar i fer la valoració corresponent de la darrera maniobra del concurs. En la modalitat de la Línia Classificatòria han participat un total de 19 equips de diferents parcs de Bombers de Catalunya. L’acte de lliurament ha comptat amb la presència del director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort i de la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marta Roca. L’han acompanyat l’inspector en cap dels Bombers de la Generalitat, David Borrell, i el cap de l’Escola de Bombers i Protecció Civil de Catalunya, Antoni Rifà, entre d’altres.

En la categoria de millor comandament, el primer ha estat l’equip del Vendrell. D’altra banda, l’equip de Sabadell ha estat valorat com a millor equip tècnic i com a millor equip sanitari.

Paralel·lament, entre els equips participants en la modalitat “El repte” s’ha fet el sorteig d’un curs de rescat amb vehicles pesants. Els tres equips guanyadors han estat els equips d’Amposta, del Grup de Suport Operatiu i de Cassà de la Selva I.

L’edició del Concurs de Rescat en Accidents de Trànsit d’enguany, que ha estat organitzada pel Cos de Bombers de la Generalitat conjuntament amb l’ISPC, ha comptat amb la participació d’un total de 35 equips dels Bombers de la Generalitat, a més d’un equip de Bomberos de Valladolid que ho han fet en qualitat de convidats.

A més, també ha comptat amb la col·laboració de les empreses Desguaces La Cabaña, que han aportat vehicles, i les empreses Lukas, Holmatro, Weber i Hilti, que han presentat les seves darreres novetats en material.

Cerdanyola del Vallès, 21 d’abril de 2023

1  

Imatges

D'esquerra a dreta, Lluís Mendo, David Borrell, Joan Delort, Marta Roca i Antoni Rifà en l'entrega de premis

D'esquerra a dreta, Lluís Mendo, David Borrell, Joan Delort, Marta Roca i Antoni Rifà en l'entrega de premis 69068