Entrega de diplomes del Curs bàsic de voluntaris de Protecció Civil{"name":"2023/04/22/12/30/6d115d7e-b708-4d8c-8f2d-ee3d757d9092.jpeg","author":"ISPC","type":"0","location":"0","weight":256273}
  1. A la 14a i 15a edició d’aquest curs s’han format un total de 303 alumnes, 213 homes i 90 dones
  2. Durant l’acte d’avui s’ha entregat diploma als 173 alumnes que han resultat aptes
  3. Per ser voluntari o voluntària de protecció civil s’ha de superar un curs bàsic a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i cal ser nomenat voluntari de protecció civil per l’alcalde o alcaldessa corresponent

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) han celebrat avui l’acte d’entrega de diplomes del Curs de formació bàsica per a voluntaris de protecció civil. L’acte ha comptat amb la presència de la directora de l’ISPC, Marta Roca; del cap de l’Escola de Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals de Catalunya, Toni Rifà; i de la directora general de Protecció Civil de la Generalitat, Marta Cassany.

L’acte de benvinguda l’ha donat la directora de l’ISPC, Marta Roca, que ha destacat la vocació i l’altruisme del voluntariat i ha felicitat un col·lectiu preparat, conscienciat i amb capacitat per a col·laborar en la protecció de la ciutadania.

La cloenda de la jornada ha anat a càrrec de la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, que ha destacat la importància del voluntariat de protecció civil, “un voluntariat amb unes funcions molt importants, de suport i d’assistència, i que precisament per la importància de les seves funcions, cal que rebi una formació de primer nivell com la que heu rebut aquí a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya”. Cassany ha afegit: “avui és un dia rellevant per a vosaltres i per a l’ISPC i el Departament d’Interior, ja que culmina un procés de formació especialment rellevant en el que heu dedicat temps i esforç a formar-vos per ajudar, donant ple sentit a aquesta paraula tan preciosa com és la del voluntariat”.

La 14a i 15a edició del curs s’han dut a terme al llarg del 2022, encara que concretament la 15a ha finalitzat el passat mes de febrer. En total s’hi han format 303 alumnes, 213 homes i 90 dones. En l’acte d’avui s’ha entregat diploma als 173 alumnes que han resultat aptes: 124 de la 14a edició i 179, de la 15a edició. D’aquests aptes, 113 són homes i 60 dones (les quals representen el 34,6% d’aptes). Els nous voluntaris estan adscrits a 71 municipis diferents de Catalunya.

El lliurament dels diplomes ha anat a càrrec de la directora de l’ISPC, Marta Roca; la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany; el cap de l’Escola de Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals, Toni Rifà; el subdirector general de Programes en Protecció Civil de la DGPC, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències de la DGPC, Imma Solé; la cap del Servei de Formació d’Emergències i Agents Rurals de l’ISPC, Eva Lloret; el cap de l'Àrea de Continguts en Riscos, Emergències i Protecció Civil de l’ISPC, Daniel Queralt, i la responsable de la Unitat de Logística i Operativa Territorial de la DGPC, Rosa Mata.

Amb aquesta formació, els alumnes obtenen coneixements teòrics i pràctics necessaris per a poder exercir les funcions de voluntari/ària de protecció civil, destinades a protegir les persones, els béns i el medi ambient davant de situacions de greu risc col·lectiu, de catàstrofes i de calamitats públiques.

Un dels aspectes clau del curs és la descentralització de les pràctiques, que s’han dut a terme al Parc de Bombers de Banyoles, el Parc de Bombers de Manresa, el Parc de Bombers de Reus, el 112 de Reus, i també al mateix Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet del Vallès.

És important recordar que per a ser voluntari o voluntària de protecció civil s’ha de superar aquest curs de formació bàsica a l’ISPC i cal ser nomenat voluntari de protecció civil per l’alcalde o alcaldessa corresponent.

1  

Imatges

Entrega de diplomes del Curs bàsic de voluntaris de Protecció Civil

Entrega de diplomes del Curs bàsic de voluntaris de Protecció Civil 256273