Delegació a Girona

Esmorzar literari de Sant Jordi.

La Generalitat a Girona celebra Sant Jordi amb el tradicional esmorzar literari

query_builder   23 abril 2023 16:01

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona celebra Sant Jordi amb el tradicional esmorzar literari

  1. Aquest any s’ha fet un reconeixement a la literatura Infantil i Juvenil i hi han assistit una vuitantena d’escriptores i escriptors.
  2. Laia Cañigueral: “Avui fem un reconeixement a tota la gent, escriptors i escriptores, narradors i narradores, educadors, bibliotecaris i bibliotecàries que treballen la literatura infantil i juvenil”.

Aquest matí la Generalitat a Girona ha celebrat el tradicional esmorzar literari de Sant Jordi a la Casa Solterra, seu dels serveis territorials de Cultura a Girona. A l’acte, que aquest any ha reconegut els autors de literatura infantil i juvenil Roser Rimbau i Carles Sala, hi han assistit per part de la Generalitat el conseller de Recerca i Universitats i escriptor Joaquim Nadal, la delegada del Govern Laia Cañigueral i el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona Josep Calataiud.

Esmorzar literari de Sant Jordi.{"name":"2023/04/23/16/00/29beb6e7-610a-4c4f-88c2-f6bce4af0518.jpg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":235288}


La delegada del Govern en la seva intervenció a l’esmorzar literari, que ha aplegat una vuitantena d’escriptores i escriptors, ha destacat que “vosaltres feu un paper essencial en la promoció del català, contribuïu a l’augment del seu ús social, també entre els més joves, i feu que sigui un dels pilars del país” i també ha posat èmfasi en ”la importància de la feina que fan els professionals de les 25 biblioteques públiques que formen el grup CLER per iniciar la mainada en la lectura i l´ús del català.”

Cañigueral ha afegit que “el reconeixement que fem avui a Roser Rimbau i Carles Sala volem que sigui també un reconeixement a tots els escriptors i narradors, que com deia la Cristina,amb la vostra narració i oralitat, sou el primer graó per generar un itinerari lector i crear bons lectors en el futur”. “Avui fem un reconeixement a tota la gent, escriptors i escriptores, narradors i narradores, educadors, bibliotecaris i bibliotecàries que treballen la literatura infantil i juvenil”, ha clos Cañigueral.

La glossa de la literatura infantil i juvenil, ha anat a càrrec de Cristina Ros, coordinadora del grup CLER, format per professionals de les biblioteques públiques de les Comarques Gironines que difonen aquest gènere literari.

Per Cristina Ros Els llibres infantils i juvenils juguen un paper molt important, són el primer graó per generar un itinerari lector i crear bons lectors en el futur, i tots els que formem part d’aquest camí, bibliotecaris, educadors, escriptors, llibreters i editors tenim una gran responsabilitat”.

1  

Imatges

Esmorzar literari de Sant Jordi.

Esmorzar literari de Sant Jordi. 235288

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia