Territori

S'obre la convocatòria d'ajuts per a rehabilitar habitatges situats en barris del parc públic de la Generalitat

S'obre la convocatòria d'ajuts per a rehabilitar habitatges situats en barris del parc públic de la Generalitat

query_builder   24 abril 2023 11:21

event_note Nota de premsa

S'obre la convocatòria d'ajuts per a rehabilitar habitatges situats en barris del parc públic de la Generalitat

  1. Els poden sol·licitar les juntes de propietaris d’habitatges i són per afavorir la sostenibilitat i eficiència energètica i per millorar la seguretat i accessibilitat
  2. El termini per presentar la documentació comença avui i finalitza el 30 de juny

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya del Departament de Territori, ha obert una convocatòria d’ajuts a la rehabilitació destinada a les juntes de propietaris i agrupacions de juntes de propietaris d’habitatges que es trobin situats en barris administrats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. La convocatòria té dues línies de subvenció. La primera preveu les obres de rehabilitació que afavoreixin l’eficiència energètica i la sostenibilitat dels edificis i la segona, està destinada a obres que millorin la conservació, la seguretat i l’accessibilitat dels habitatges.

L’import de la subvenció oscil·la entre els 3.000 i els 6.000 euros i pot arribar als 14.000 euros per habitatge, quan l’obra suposi diversos tipus de rehabilitació. El tant per cent que se subvenciona respecte del pressupost de l’obra és d’entre el 30 i el 50%. En el cas d’obres que suposin una millora en l’accessibilitat, la subvenció pot arribar al 60% del cost, sense topall. Així mateix, les famílies que acreditin baixos ingressos (ingressos inferiors a dues vegades l’IRSC) la subvenció pot arribat a cobrir el 100% de l’import de les obres. La dotació pressupostària per a aquestes dues línies de subvenció és de 3 milions.

Aquest ajut és compatible amb les subvencions que ofereixen els municipis per als mateixos conceptes, sempre i quan la suma total de les subvencions no superi el 100% de l’import de l’actuació, però son incompatibles amb les atorgades en el marc dels Fons Europeus Next Generation.

El termini de presentació de sol·licituds s’obre avui, 24 d’abril, i finalitza el dia 30 de juny. Les sol·licituds de subvenció s'han de presentar i formalitzar telemàticament per mitjà dels formularis en línia disponibles al portal Tràmits de la Generalitat de Catalunya.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia