1. Aquests ajuts poden cobrir fins al 50% del cost del projecte amb un import màxim de de 100.000 euros
Digital{"name":"2023/04/24/13/31/7ac3a32b-056a-4545-9e5e-3aaadc450f05.jpg","author":"Cultura","type":"0","location":"0","weight":24976}


El Departament de Cultura, a través de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital, ha obert una nova convocatòria de subvencions destinada a entitats que treballen de manera continuada l'ecosistema de la cultura digital i del videojoc a Catalunya.

Els ajuts pretenen consolidar aquestes entitats representatives i afavorir l’organització d’activitats que serveixin per enfortir i organitzar els diferents ecosistemes de la creativitat digital i el videojoc.

Així, mitjançant aquesta línia, es donarà suport a projectes que ajudin a coordinar i representar els interessos d’aquests nous sectors culturals emergents per posicionar-los estratègicament entre les indústries culturals de futur, garantir el suport al manteniment i creixement dels ecosistemes creixents i recolzar el seu coneixement i reconeixement per part de la ciutadania.

La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital destina un pressupost de 400.000 euros per a aquesta nova línia de subvencions, amb l’objectiu de vertebrar les organitzacions de representació professional de la cultura digital i dels videojocs del país.

L‘import de la subvenció pot cobrir fins al 50% del cost del projecte i l’import màxim de la subvenció és de 100.000 euros. S’hi poden presentar les entitats privades sense ànim de lucre i el termini de presentació de sol·licituds finalitza el 8 de maig a les 14:00h. 


La Direcció General d’Innovació i Cultura Digital

L’àmbit d’actuació de la Direcció General d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura abasta el suport a la creació de cultura digital i a l’organització d’esdeveniments, el foment de la introducció de pràctiques i tècniques innovadores i mitjançant tecnologies en el procés creatiu en tots els àmbits culturals, el foment de la relació entre els àmbits tecnològic i artístic i el suport a la indústria i a l’ecosistema dels videojocs a Catalunya.

L’objectiu és doble: per una banda, enfortir i millorar les condicions per a la creació de cultura digital i, per l’altra, acostar aquestes expressions i canals a la ciutadania arreu del país.

La Direcció General ha impulsat, d’entre altres iniciatives, una convocatòria de subvencions a l’organització d’esdeveniments de contingut cultural digital i una convocatòria per a l’impuls dels projectes digitals amb tecnologia immersiva. També ha coordinat i presentat la Taula del Videojoc de Catalunya, s’ha implicat en la implantació territorial dels esdeveniments internacionals d’art digital celebrats a Catalunya i ha fomentat la presència d'empreses emergents culturals catalanes a fires internacionals. A més, la Direcció General ha començat a treballar en la definició del Pla de Cultura Digital de la Generalitat per al període 2023-2025.