Delegació a les Terres de l'Ebre

El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha visitat Seafood Expo Global, acompanyat del director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernàndez, i el delegat d'Acció a les Terres de l'Ebre, Xavier Cortiella Tomàs.

L'economia blava de les Terres de l'Ebre es promociona al Seafood Expo Global

query_builder   26 abril 2023 21:03

event_note Nota de premsa

L'economia blava de les Terres de l'Ebre es promociona al Seafood Expo Global


  1. Albert Salvadó, delegat del Govern: “És important estar al costat del sector de l’economia blava ebrenc, perquè volem acompanyar-los en el repte de la transició necessària cap a la sostenibilitat”


El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez i  el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernàndez han assistit a l’acte institucional de benvinguda al pavelló Catalonia HUB del Seafood Expo Global, amb el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela Casanovas.
El delegat del Govern a les Terres de l'Ebre, Albert Salvadó Fernandez i el director dels Serveis Territorials d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernàndez han assistit a l’acte institucional de benvinguda al pavelló Catalonia HUB del Seafood Expo Global, amb el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela Casanovas.
{"name":"2023/04/26/20/58/7de9c488-0318-4a4a-a764-b2461a87a5b6.JPG","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":"1118390"}

El delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Albert Salvadó Fernandez, ha visitat aquest dimecres el Seafood Expo Global, el principal saló en l’àmbit internacional dedicat al sector del peix. La fira, que per segon any s’organitza a Barcelona, està comptant amb una nodrida presència d’empreses, productors, restauradors i institucions de les Terres de l’Ebre. “Donem suport a les empreses de casa nostra presents al Seafood per estendre la marca Terres de l’Ebre i Reserva de la Biosfera i posicionar-nos a nous mercats”, valora Salvadó, que ha assistit a la fira acompanyat del director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernàndez, i el delegat d’Acció a les Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella Tomàs.


“El sector relacionat amb el món de la mar té un pes importantíssim a les Terres de l’Ebre, on produïm la major part de l’aqüicultura del país, i on el sector de la pesca i resta del sector estan fent un esforç important per adaptar les seves activitats als models de sostenibilitat del segle XXI. El Hub EcoBlava, amb seu a la Ràpita, ens ha de consolidar com a referents del país”, considera Salvadó, que ha afegit que “és important estar al costat del sector de l’economia blava ebrenc, perquè volem acompanyar-los en el repte de la transició necessària cap a la sostenibilitat”.


“L’element més significatiu de ser Reserva de la Biosfera és la varietat de paisatges, ecosistemes i producció agroalimentària que tenim. I com estem veient avui al Seafood, aquesta diversificació ens permet també posicionar-nos a nivell global”, assegura el director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Jesús Gómez Fernàndez. “A mar oberta tenim producció de tonyina i, des de fa dos anys, producció en gàbies a la mar de dorada i llobarro, amb unes densitats que fa que sigui un cultiu molt sostenible. I després tenim tot el que engloba el delta de l’Ebre: la producció de musclo, que potser és la més coneguda, la producció de l’ostra, que cada vegada estem millorant més, arribant a més mercats i millorant les qualitats del producte. I fa sis mesos hem arrencat també el cultiu d’algues, inicialment dedicat a alimentació però també en un futur pensat a altres sectors”, concreta Gómez.

Acuidelta és una de les empreses de les Terres de l'Ebre presents al Seafood Expo Global.
Acuidelta és una de les empreses de les Terres de l'Ebre presents al Seafood Expo Global.
{"name":"2023/04/26/21/00/ac8c246a-49c5-4630-bafa-82ea26911d13.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":779478}


“Al Seafood estem constatant que els productes de les Terres de l’Ebre estan a primer nivell quant a qualitat, competint amb altres productes a nivell mundial. Des d’Acció volem posar en valor aquests productes i ajudar les empreses perquè siguin cada vegada més competitives i que puguin obrir mercats a l’exterior”, valora el delegat d’Acció a les Terres de l’Ebre, Xavier Cortiella Tomàs.


El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, amb el cofinançament del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), participa al Seafood Expo Global amb el Catalunya HUB que, des de dimarts i fins aquest dijous és el punt de trobada del conjunt de la cadena pesquera catalana. Durant els tres dies de la fira hi ha una desena de ponències i presentacions gastronòmiques amb la sostenibilitat, la governança i el futur del sector com a eixos temàtics.


Aquest dimecres, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela Casanovas, ha presidit l’acte institucional de benvinguda al pavelló Catalonia HUB. A l’edició d’enguany de la Seafood Expo Global hi participen 40 d’empreses i entitats catalanes vinculades al sector del peix i marisc, 20 de les quals ho fan a sota la marca agroalimentària “Catalunya, on el peix és cultura”, als estands organitzats per PRODECA – Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.


De les Terres de l’Ebre, hi són presents Acuidelta i el grup Balfegó, també han participat Fepromodel i confraries de pescadors, així com restauradors de l’Ametlla de Mar i la Ràpita, que han participat en sessions de showcookings. Aquest dijous les ponències giraran al voltant de la presentació de la Implementació de l’Estratègia Marítima de Catalunya al territori i es presentaran les candidatures dels cinc Grups d’Acció Local Pesquers (GALP) catalans que abasten la totalitat del territori pesquer, entre els quals el GALP Mar de l’Ebre. Fepromodel també té previst presentar la marca Musklu.

El saló internacional, que per segon any s’organitza a Barcelona, està comptant amb una nodrida presència d’empreses, productors, restauradors i institucions de les Terres de l’Ebre.
El saló internacional, que per segon any s’organitza a Barcelona, està comptant amb una nodrida presència d’empreses, productors, restauradors i institucions de les Terres de l’Ebre.
{"name":"2023/04/26/21/01/1f03069c-5c87-4361-bb11-df979a9368d6.jpg","author":"Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre. ","type":"0","location":"0","weight":2669355}


La segona edició de la Seafood Expo Global – Seafood Processing Global compta amb la participació de més de 2.000 empreses expositores procedents de 87 països i els 68 pavellons nacionals i regionals. El saló reuneix durant tres dies compradors, proveïdors, distribuïdors industrials i serveis del sector procedents de tot el món per establir relacions comercials. Els organitzadors xifren en uns 150 milions d’euros l’impacte econòmic per a Barcelona.26 abril 2023El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia