La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea ha lliurat el Premi a la Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa

Catalunya treballa per tenir més i millor presència al món”, ha dit la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, al seu discurs de cloenda de l’acte de lliurament del Premi a la Internacionalització de la Cambra de Comerç de Terrassa. Serret ha subratllat que “la nostra acció exterior ha de ser útil a les persones, a la societat civil i a les empreses”, i és per aquest motiu que “hem de cooperar entre tots per teixir aliances i donar respostes conjuntes a aquests grans reptes”.

La consellera Serret ha reivindicat que “l’acció exterior catalana la fem entre tots amb la determinació ferma de construir una Catalunya de progrés, més sostenible, emprenedora i innovadora, socialment més justa i cohesionada, i més oberta al món”. I que per aquesta tasca “comptem amb eines fonamentals com les delegacions del Govern a l’exterior i les oficines d’ACCIÓ, de l’ICEC i de l’Agència Catalana de Turisme, que estan al vostre servei”.

Serret també ha parlat dels reptes globals que ens afecten localment. “Som un país compromès i decidit a contribuir a donar resposta als grans reptes globals com el canvi climàtic, del qual la sequera que estem patint és un dels exponents més evidents”, ha explicat.

A més, la consellera ha destacat la tradició industrial i el teixit empresarial català: “Compartiu la tradició industrial amb la vocació internacional”, ha dit Serret als assistents, i ha remarcat que els premis de la Cambra de Terrassa són només “la punta de l’iceberg de la gran tasca que feu de dinamització empresarial i de l’ajuda en la millora de la competitivitat i del progrés a Terrassa, al Vallès i a Catalunya”.

La consellera Serret ha explicat que Les exportacions catalanes van créixer gairebé un 18% el 2022, fregant els 95.000 M€, un nou rècord històric, i ha assegurat que “els fons europeus són una oportunitat per transformar les nostres economies i aconseguir un impacte local real”.

Cambra de Terrassa{"name":"2023/04/27/12/57/b58926ec-e410-41f3-9d9c-4e3815f741af.jpg","author":"Albert Canalejo","type":"0","location":"0","weight":100259}

El Vallès Occidental és un dels territoris més actius del país en l’aprofitament de fons europeus. “Això impulsa la internacionalització de la ciutat, de la comarca i de les entitats i empreses que hi conviuen”, ha assenyalat Serret, que ha afegit que “tot plegat contribueix a l’hora d’implementar les polítiques europees”.

Segons dades del període 2014-2021, Terrassa és la cinquena ciutat catalana en aprofitar els fons gestionats directament per la Comissió Europea i les seves agències. En aquest període, les 37 entitats amb seu social a la ciutat han rebut més de 61 M€ en aquests tipus de projectes.

En conjunt, el Vallès Occidental és, després del Barcelonès, la comarca amb més participació en projectes internacionals i en obtenció de fons de la UE (prop de 350 M€ i 188 entitats beneficiàries).

Al final del seu parlament, Serret ha volgut fer menció a “la força tractora que exerceix des de fa anys l’Ajuntament de Terrassa en l’àmbit de la internacionalització i el finançament europeu, en especial pel que fa als Next Generation”.

4  

Imatges

Premis Cambra de Terrassa

Premis Cambra de Terrassa 693874

Premis Cambra 2023

Premis Cambra 2023 790862

Signatura Llibre d'Honor Cambra de Terrassa

Signatura Llibre d'Honor Cambra de Terrassa 162753

Foto de grup

Foto de grup 134742