1. El Govern destina 500.000 euros a la nova convocatòria de les Beques Canigó per fer pràctiques en organitzacions internacionals
  2. Com a novetat d’enguany s’hi poden presentar totes les persones majors d’edats residents a Catalunya sense cap límit d’edat
Beques Canigó 2023{"name":"2023/04/27/12/52/b0e0b8db-fa88-4d1d-b835-000443c98f28.png","author":"Departament d'Acció Exterior i Unió Europea","type":"0","location":"0","weight":2832267}

El Departament d’Acció Exterior i Unió Europea ha anunciat una nova convocatòria de les Beques Canigó per fer pràctiques en organitzacions internacionals públiques de caràcter intergovernamental i multilaterals i a les institucions de la Unió Europea. Per la convocatòria d’aquest 2023, el Govern ha augmentat la dotació pressupostària de les Beques Canigó en un 50% fins a arribar als 500.000 euros.

Qui se’n pot beneficiar?

Per ser beneficiaris de les beques caldrà ser major d’edat i estar tramitant o ja tenir acceptada una estada d'estudi en un organisme internacional en el moment de presentar la sol·licitud de la beca. Com a novetat d’enguany, a la convocatòria s’hi poden presentar totes les persones majors d’edats residents a Catalunya, sense cap límit d’edat.

Per a poder sol·licitar la beca també serà necessari tenir un títol universitari oficial, disposar del nivell C1 de català i tenir coneixement suficient de les llengües del país on es realitza l'estada.

La durada de l'estada serà d’un mínim de 3 mesos i un màxim de 18. Les pràctiques s’hauran d’iniciar dins del període corresponent a l'any natural de la convocatòria o dins del primer semestre de l'any següent. Durant la realització de les pràctiques la persona becada rebrà un import mensual de 1.500 euros al mes.

Què cal fer per presentar-s’hi?

La data prevista per presentar candidatura a la convocatòria de les Beques Canigó serà durant el mes de juny d’aquest 2023.

Un cop s’hagi obert el període d’inscripció, la persona interessada que compleixi els requisits previstos a la normativa per a poder ser candidata, podrà presentar la seva sol·licitud a través del web de Tràmits de la Generalitat de Catalunya (enllaç al tràmit)

L’avaluació de les sol·licituds es realitzarà per la Comissió d'Avaluació on valoraran la candidatura d’acord amb diferents criteris entre els quals: el currículum, l’expedient acadèmic, el projecte a realitzar en l’organisme internacional o l’interès estratègic del projecte per a l’acció exterior del Govern.