. L’home va intentar escapar-se però la incorporació de drons en el dispositiu d’investigació criminal va permetre enregistrar la fugida i localitzar-lo gràcies a la càmera tèrmica de l’aparell

. Durant el dispositiu policial liderat per la DIC Barcelona, en què també es van activar agents d’ordre públic, es van detenir tres homes més com a presumptes autors de dos robatoris violents que van tenir lloc a Barcelona el passat 12 de desembre

. Els fets van passar en una finca de Sarrià-Sant Gervasi quan un dels detinguts va abordar el conserge del bloc apuntant-lo al cap amb una arma de foc i el va lligar, mentre altres membres intimidaven amb una pistola un veí a qui van robar-li diners i joies de gran valor

. Des del dia 15 de desembre, els Mossos d’Esquadra van activar un dispositiu de prevenció de robatoris amb força a interior de domicili del districte amb un balanç fins a dia d’avui de 28 detencions

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal de Barcelona han desarticulat a l’Hospitalet de Llobregat un grup de lladres violents que el passat 12 de desembre van protagonitzar dos assalts en una mateixa finca ubicada al districte de Sarrià- Sant Gervasi de Barcelona. Els detinguts, d’entre 30 i 33 anys, van abordar primer el conserge de la finca a qui van amenaçar amb una pistola al cap i van emmordassar-lo, per després assaltar un veí del bloc amb arma de foc quan sortia de casa seva. Els arrestats van endur-se 25.000 euros i joies valorades en més de mig milió d’euros.

Durant el dispositiu policial per a la detenció dels membres del grup, que va tenir lloc aquest dimarts 26 d’abril a la matinada, es van activar agents del Grup Especial d’Intervenció i de l’Àrea Regional de Recursos Operatius. Cap a les 6 hores de la matinada, els GEI van accedir al domicili dels investigats els quals no es descartava que podien anar armats.

Davant la presència policial, un d’ells, un home de 33 anys, va fugir per la finestra per evitar ser detingut i va escapar-se pels terrats de les finques adjacents. L’activació dels drons policials utilitzats pels GEI va permetre ràpidament localitzar els seus moviments a través de la càmera tèrmica de l’aparell i enregistrar la fugida fins que agents dels GEI el van poder detenir.

El dispositiu va finalitzar amb la detenció dels quatre lladres implicats presumptament amb els fets investigats. A l’interior de la casa hi havia tres persones més que no estaven relacionades amb els fets. Als detinguts se’ls relaciona amb els delictes de robatori amb violència a l’interior d’un domicili, detenció il·legal i delictes de salut pública en la vessant de tràfic de drogues. Es dóna la circumstància que fruit de la investigació es va poder relacionar als detinguts amb tràfic de substàncies estupefaents.

Armes de foc i cinta aïllant per intimidar les víctimes

La investigació es va iniciar el passat 12 de desembre quan els investigadors de la DIC Barcelona van tenir coneixement de dos robatoris en una finca del districte de Sarrià Sant Gervasi en què els autors dels fets van actuar amb molta violència i fent ús d’armes de foc.

Eren les 7:50 del matí quan un home va abordar el conserge de la finca quan aquest sortia del seu domicili per iniciar el seu torn de treball i el va apuntar amb una pistola al cap, mentre li preguntava on vivia un veí de la finca. Acte seguit van entrar al bloc de pisos dos autors més que el van lligar i van regirar-li el seu domicili.

Poc després, dos dels tres autors van dirigir-se al domicili del veí, el van assaltar quan aquest sortia de casa seva per recollir el diari i el van obligar a entrar-hi de nou, apuntant-lo amb una arma de foc i demanant-li diners.

Després d’aconseguir el botí i joies valorades en més de mig milió d’euros, entre rellotges d’alta gamma, anells d’or, arracades i diversos collarets amb pedres precioses, van abandonar el domicili fins a retrobar-se amb un dels membres del grup que es trobava a l’accés de la finca fent tasques de vigilància.

Els investigadors van iniciar les primeres gestions per tal de recollir els màxims indicis que permetessin identificar els autors dels fets.

Finalment, i amb autorització del Jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, els Mossos d’Esquadra de la DIC van dissenyar el dispositiu d’investigació per dur a terme que es va realitzar amb agents del GEI ja que els investigadors treballaven amb la possibilitat que els investigats anessin armats.

Un cop fetes les detencions, es va poder intervenir diversos indicis que els relacionen amb els fets investigats, diverses quantitats de substàncies estupefaents ( MDMA, èxtasis i metanfetamina), una pistola simulada i cinta americana. També es van trobar objectes sostrets: bosses de mà rellotges d’alta gamma; anells,arracades i cadenes d'or.

Els detinguts passen aquest matí a disposició judicial.

28 detencions per robatoris a domicili des de mitjans de desembre al barri de Tres Torres

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelona i de la comissaria de Sarrià- Sant Gervasi van activar el passat 15 de desembre un dispositiu especial de prevenció de robatoris amb força a interior de domicili al districte de Sarrià- Sant Gervasi després que durant el mes de novembre en el barri de les Tres Torres s’hagués registrat un augment de fets en aquest àmbit. El dispositiu, en una primera fase comptava amb la incorporació de la Brigada Mòbil, l’Àrea Regional de Recursos Operatius, el Grup Regional de Fures i de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la comissaria, uniformats i de paisà. Posteriorment s’ha anat adaptant a les realitats delinqüencials que es registren a la zona. Des del seu inici fins ara ha comportat la detenció de 28 persones relacionades directament amb robatoris o temptatives de robatoris amb força a interior de domicili.


Àrea de Comunicació

Barcelona , 28/04/2023


2  

Imatges

fotografia premsa

fotografia premsa 464847

fotografies premsa2

fotografies premsa2 832478