Interior

interior

Bombers de la Generalitat incorpora 178 nous comandaments

query_builder   28 abril 2023 11:34

event_note Nota de premsa

Bombers de la Generalitat incorpora 178 nous comandaments

interior{"name":"2023/04/28/12/06/fb004c3c-0936-4f25-80f4-7d28fab88c6e.jpeg","author":"interior","type":"0","location":"0","weight":125631}
  1. El conseller Elena ha presidit el lliurament de les distincions, cascs i diplomes als 178 bombers que han superat el curs de promoció a caporal, sergent i oficial

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit aquest matí l’acte de lliurament de diplomes i cascs als 178 bombers que han superat la formació per a la promoció interna a caporal, sergent i oficial del cos de Bombers de la Generalitat. Els bombers han superat els 3 cursos de capacitació realitzats a l’ISPC. En concret, es tracta de 101 nous caporals/es, 57 sergents i 20 oficials.

En el seu discurs, el conseller Elena ha recalcat que “estem enfortint el cos de Bombers, i això implica també fer promocions d'ascens per tenir més servidors públics en llocs de comandament”.

Elena ha mostrat el compromís del Govern amb el creixement del cos reafirmant que “entre l’any passat i enguany haurem convocat més de 700 noves places d’accés al cos de Bombers. “Complirem amb els objectius del Pla 2025”, ha assegurat, afegint que “necessitem nous bombers per assegurar una resposta ràpida i adequada davant situacions d'emergència”.

El conseller ha recordat que ens trobem davant una campanya d’incendis extremadament difícil amb 3 anys de sequera acumulada, altes temperatures, i un context de canvi climàtic evident. Des de principis d'any, hi ha hagut un increment del 60% d’incendis respecte al 2021, quan va començar l’episodi de sequera; i un 16% de focs més que l’any passat.

A l’acte, d’avui a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), també hi han assistit la directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marta Roca; el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Joan Delort, l’inspector cap del cos de Bombers, David Borrell, o el cap de l’Escola de Bombers, Protecció Civil i Agents Rurals, Antoni Rifà.

Un cos de Bombers més enfortit

L’objectiu de la formació és capacitar l’alumnat, aspirant en les diferents categories de les convocatòries de promoció interna, en les competències necessàries de cara al procés selectiu de promoció interna de les tres categories.

En el curs de caporal/a s’han analitzat la planificació en emergències i protecció civil, la supervisió de la intervenció en riscos produïts per fenòmens naturals, tecnològics, en incendis forestals o urbans, salvament i rescat o bé accidents amb múltiples víctimes, entre altres aspectes.

La formació per a sergent/a i el curs d’oficial/a dels Bombers de la Generalitat han tractat diferents aspectes de l’avaluació de riscos, mesures preventives, supervisió de la intervenció en diferents tipus d’emergències i riscos adaptats per dotar l’alumnat de les competències determinades per a la categoria a la qual aspiren en el procés selectiu.

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia