Servei Català de Trànsit

control Mossos

S'intensifiquen els controls de prevenció de l'accidentalitat dels motoristes

query_builder   28 abril 2023 12:04

event_note Nota de premsa

S'intensifiquen els controls de prevenció de l'accidentalitat dels motoristes

Des que ha començat l’any, 12 motoristes han mort a les carreteres catalanes, 4 en el que portem d’abril i 6 durant el mes de març.

Amb l’arribada de la primavera, augmenta el número de motoristes que aprofiten el bon temps per sortir a gaudir de la carretera, especialment durant els caps de setmana. També els accidents de trànsit on estan implicades motocicletes mostren una tendència a l’alça durant els mesos de més calor.

És per aquest motiu que la Divisió de Trànsit de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb el Servei Català de Trànsit, intensifiquen a partir de demà els controls PREMOT, dirigits als conductors de motocicletes. L’objectiu és establir una acció preventiva de control que actuï com un element de conscienciació i dissuasió de conductes de risc, amb la finalitat de reduir els accidents entre els usuaris de motocicletes. Els controls s’estendran per tot Catalunya.

En els controls PREMOT, es despleguen radars mòbil i radars en línia i els Mossos d’Esquadra també fan un patrullatge de paisà, per detectar infraccions dinàmiques que es puguin dur a terme a les zones on s’ha concentrat una major accidentalitat de motocicletes, tant si són infraccions dutes a terme pels conductors de motocicletes i/o ciclomotors com per la resta de conductors.

Aquesta presència policial a la xarxa viària es veurà reforçada amb les tasques de vigilància i control que portarà a terme l’helicòpter de l’SCT.

En aquest sentit, convé destacar que és bàsica la conscienciació dels conductors de la resta de vehicles, especialment dels turismes, els quals sovint poden fer alguna maniobra que pot posar en perill la vida del motorista. És important remarcar que els conductors de la resta de vehicles poden també evitar accidents amb resultats greus amb motoristes implicats.

El dispositiu, en què hi participen totes les Àrees Regionals de Trànsit, va començar el cap de setmana passat i s’allargarà de forma intensiva els propers tres, si bé també es reforçaran els controls en dies laborables.

En el decurs del passat cap de setmana, es van dur a terme 110 controls, en els quals es van aturar més de 750 motocicletes i es van denunciar 134 infraccions, entre les que destaquen 24 denúncies per avançament indegut. Aquest proper cap de setmana (els dies 29 i 30 d’abril i 1 de maig) s’han planificat 153 controls PREMOT amb la participació de 504 agents.


El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia