Protecció Civil

La Comissió d'Autoprotecció homologa 23 nous PAU

El concert de Bruce Springsteen entre els 23 nous plans d'autoprotecció que ha homologat avui Protecció Civil de la Generalitat

query_builder   28 abril 2023 12:11

event_note Nota de premsa

El concert de Bruce Springsteen entre els 23 nous plans d'autoprotecció que ha homologat avui Protecció Civil de la Generalitat

 1. Del total de PAU homologats, 9 corresponen a activitats temporals i 14 a establiments industrials, túnels o centres comercials, entre altres
 2. La majoria corresponen a les comarques de Barcelona (12), seguit de la Catalunya Central (4) i Girona (3), Lleida (2) i 1 a Tarragona i Penedès
 3. A la mateixa Comissió d’avui, 25 plans d’autoprotecció no s’han homologat per deficiències en el contingut del pla o insuficiències dels mitjans i recursos

Avui divendres, 28 d’abril, la Comissió d’Autoprotecció de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya ha homologat 23 nous Plans d’Autoprotecció entre els quals destaca el del concert de Bruce Springsteen. També s’han homologat plans d’indústries de risc químic, altres concerts, instal·lacions amb foc, túnels, centres comercials o edificis d’oficines i de proves esportives entre altres.

A la Comissió hi ha participat la directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, que ha presidit la reunió de forma telemàtica; el subdirector de Programes en Protecció Civil, Sergio Delgado; la subdirectora de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé; el sots-director general de Seguretat Industrial, Florenci Hernández per delegació la directora general d’Indústria; i el cap de la Unitat de Protecció Civil de l’Ajuntament de Barcelona, Hèctor Carmona, per delegació de la gerent de l’Àrea de Seguretat i Prevenció.

La reunió d’aquest divendres ha estat la quarta del 2023 i la 21ena reunió de la Comissió d’Autoprotecció (que es va reunir per primera vegada el març de 2021), creada per agilitzar el procés d’homologació dels plans d’autoprotecció i que ha permès reduir de forma significativa els terminis de resolució expressa dels procediments.

Els 23 Plans d’Autoprotecció homologats avui s’afegeixen als 572 homologats a les anteriors reunions de la Comissió des del seu començament al març del 2021 fins avui, de manera que deixen un total de 595 plans d’autoprotecció homologats.

Plans d’Autoprotecció d’instal·lacions químiques, concerts, centres comercials, concerts o túnels ferroviaris, entre altres

Per vegueries, els 23 Plans d’Autoprotecció (PAU) que s’han homologat avui pertanyen a:

 1. Barcelona: 12
 2. Girona: 3
 3. Catalunya Central: 4
 4. Lleida: 2
 5. Camp de Tarragona: 1
 6. Penedès: 1

Entre els plans homologats, la majoria corresponen a activitats no temporals (14) i només 9 són activitats temporals (3 concerts en espais delimitats, 3 esdeveniments esportius i 3 festival-concert).

Pel que fa a les activitats no temporals hi ha 2 establiments afectats per la normativa d’accidents greus; 2 instal·lacions amb substàncies perilloses en quantitats importants; una instal·lació amb elevada càrrega de foc; una instal·lació industrial amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importats; una activitat de gestió de residus perillosos; un edifici d’oficines; un túnel ferroviari; un centre comercial; un establiment d’ús sanitari i un establiment d’ús docent; un hotel i un port.

Entre els PAU homologats avui, destaquen el del concert de Bruce Springsteen , els dels túnels ferroviaris no urbans de la demarcació de Girona d’ample convencional i d’alta velocitat i el PAU del Campus Catalunya de la Universitat Rovira i Virgili URV a Tarragona.

A la Comissió d’avui s’han informat també 25 PAU no homologats. Per vegueries els plans que no s’han homologat corresponen a:

 1. Barcelona: 11
 2. Catalunya Central: 2
 3. Girona: 4
 4. Lleida: 4
 5. Penedès: 2
 6. Alt Pirineu i Aran: 2

Per tipologia, només 2 corresponen a activitats temporals, i 23 a activitats no temporals.

Entre els 23 plans no homologats d’activitats no temporals destaquen les 3 instal·lacions industrials amb substàncies perilloses no tòxiques en quantitats importants; 3 establiments afectats per la normativa d’accidents greus; 3 instal·lacions amb substancies perilloses en quantitats importants; 2 establiments d’ús sanitari (hospital); 2 càmpings; 2 edificis de concurrència pública; una instal·lació amb elevada càrrega de foc; un túnel de carretera; una autopista; un edifici d’oficines; un centre sociosanitari; un establiment d’us docent; un esdeveniment en espai delimitat; i un hipermercat.

La no homologació respon a deficiències en el contingut del pla o bé insuficiències dels mitjans i recursos d’autoprotecció necessaris per respondre a una emergència i evitar danys greus dins o fora de l’activitat, segons el cas.

En tots aquests casos, les activitats han rebut l’informe d’avaluació tècnica de la Direcció General de Protecció Civil on consten els aspectes del pla d’autoprotecció que cal esmenar i es farà seguiment al llarg dels propers mesos per tal de que es facin les degudes correccions si l’activitat no les presenta amb caràcter immediat.

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia