1. El Departament inicia demà, 2 de maig, els treballs per a millorar el paviment de l’autopista en un tram de 7 quilòmetres, entre Sant Adrià de Besòs i Montgat
  2. Les obres compten amb un pressupost de 4,3 MEUR i tenen un termini de tres mesos

El Departament de Territori iniciarà demà, 2 de maig, les obres per a millorar el ferm de la C-31 entre Sant Adrià de Besòs i Montgat, amb un tractament per a reduir el soroll i contribuir a la millora de la qualitat de l’aire. Els treballs, que abasten un tram de 7 quilòmetres, compten amb un pressupost de 4,3 MEUR i tenen un termini d’execució de tres mesos. L’obra es deriva del programa de ferms sostenibles del Departament, que aplica criteris d’innovació tècnica i tecnològica i de sostenibilitat a les actuacions de millora del ferm, a més d’afavorir la comoditat en la conducció i la seguretat viària.

El ferm que s’estendrà té una porositat que li proporciona capacitat fonoreductora, per a mitigar el soroll causat pel fregament dels vehicles quan hi circulen, i se li aplicarà un tractament fotocatalític, per a captar els òxids de nitrogen de l’ambient i millorar, així, la qualitat de l’aire en aquest entorn. Aquest és el primer cop que s’implementarà aquest tractament en una carretera de la Generalitat de Catalunya, del qual se’n farà seguiment.

L'autopista C-31
L'autopista C-31
{"name":"2023/05/01/08/26/a5988364-fd08-4286-9caf-17ab6de04dc4.jpeg","author":".","type":"0","location":"0","weight":327443}


Prèviament a l’estesa del nou ferm, es durà a terme una reparació dels punts de la calçada que presentin més desgast i una regularització de la superfície. D’altra banda, l’obra de millora del paviment es complementarà amb les tasques de senyalització vertical i horitzontal, la restitució de junts de dilatació a les estructures i la renovació de barreres de seguretat metàl·liques.

Els treballs en el paviment s’efectuaran en horari nocturn, entre les 22 hores i les 6 hores (sentit Mataró), i entre les 22 hores i les 5,30 hores (sentit Barcelona), des de la nit de diumenge a dilluns i la de dijous a divendres. Les afectacions consistiran en l’ocupació d’un o dos carrils de circulació, en funció de les necessitats de l’obra. La resta de treballs s’executarà en horari diürn, de dilluns a dijous entre les 10h i 17h i els divendres, fins a les 14 hores.

Al llarg de l’execució dels treballs sentit Barcelona, majoritàriament en horari nocturn, el carril BUS-VAO existent podrà ser utilitzat per tots els usuaris sense limitacions.


1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 373326