1. El conseller Elena ha entregat els diplomes als Agents Rurals que han superat el curs bàsic en un acte a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha presidit l’acte d’entrega dels diplomes als 54 agents que han superat el Curs de Formació Bàsica dels Agents Rurals, la primera promoció d’agents després d’11 anys sense convocatòries. Els agents hauran de superar ara un període de sis mesos de pràctiques.

El conseller Elena ha recalcat que “és la primera promoció d’agents després d’11 anys sense convocatòries”. Elena ha explicat que des del 2009 els Agents Rurals no ha tingut cap promoció. “Fa molts anys que no s’ha renovat material ni mitjans. Ara, som al costat del cos i hi seguirem estant”, ha matisat. En aquest sentit, el titular d’Interior ha avançat que “enguany es canviarà tot el vestuari, els vehicles i hi haurà una promoció de 110 nous agents”.

El creixement ha de ser homogeni a la base i a comandaments. Per primera vegada desenes de persones, personal de suport d’administració, donarà suport a la vostra feina”, ha afirmat Elena.

La vostra feina és essencial i extraordinària. Tenim un país que us necessita perquè els humans hem decidit ocupar l’espai natural i deixar-hi rastre. 9 de cada 10 incendis són provocats per l’acció humana”, ha recordat el conseller.

En total, 54 aspirants han rebut avui els diplomes per haver superat el Curs bàsic selectiu, obligatori i eliminatori que s’ha impartit de setembre a març a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya.  

Amb l’objectiu de capacitar els nous agents rurals, en la formació s’han analitzat les tasques bàsiques dels agents en diferents àmbits com ara els espais naturals, la circulació motoritzada, la pesca i la protecció de la fauna, així com els incendis forestals, entre altres. 

També s’han treballat aspectes com el procediment administratiu i penal o la cartografia, i altres de seguretat, autoprotecció i prevenció de riscos, primers auxilis i conducció segura. 

Primera promoció d’agents després d’11 anys sense convocatòries

Les persones aspirants que han rebut avui el diploma són la primera promoció d’Agents Rurals després d’un període d’11 anys sense convocatòries. També representen l’inici d’un procés d’ampliació estructural de la plantilla. 

En aquest sentit, el Departament d’Interior va convocar 110 noves places a la categoria d'escala bàsica l’any passat, així com 35 places a la categoria de sotsinspector/a de l'escala executiva, amb l’objectiu d’ampliar l’estructura de comandament i desplegar les diferents categories professionals del cos. 

1  

Imatges

Foto

Foto 410975