Administració i Funció Pública

Més de 13.500 persones s'examinen de les proves del concurs oposició d'estabilització

query_builder   29 abril 2023 07:57

event_note Nota de premsa

Més de 13.500 persones s'examinen de les proves del concurs oposició d'estabilització

  1. Opten a les 1.825 places incloses en les convocatòries competència de la Direcció General de Funció Pública
  2. Els exàmens es fan aquest matí a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona
  3. El concurs oposició forma part del procés d’estabilització de l’ocupació pública que està duent a terme el Govern de la Generalitat

Un total de 13.581 persones estan convocades aquest dissabte 29 d’abril a les proves del concurs oposició del procés d’estabilització de l’ocupació pública temporal a l’Administració de la Generalitat. Opten a les 1.825 places incloses en les convocatòries, competència de la Direcció General de Funció Pública, publicades el passat 20 de desembre de 2020. Les proves es fan de forma descentralitzada: 9.147 persones s’examinen a Barcelona; 1.246 ho fan a Girona; 1.634, a Lleida; i 1.554, a Tarragona.

Les places a les quals es presenten són 1.534 llocs de treball de personal funcionari —que inclouen personal d’administració i serveis, personal d’execució penal, cos d’agents rurals i cos d’advocacia—, més 291 llocs de personal laboral transversal. Són places incloses a l’Oferta d’Ocupació Pública d’Estabilització aprovada pel Govern de la Generalitat el mes de maig del 2022.

El concurs oposició d’estabilització és un procés selectiu de lliure concurrència, que consta de dues fases: una d’oposició i una de concurs de mèrits. La fase d'oposició consisteix en una prova selectiva amb dos exercicis tipus test, que són els que es duen a terme avui, que no són eliminatoris entre si, però que cal aprovar en conjunt per superar la prova.

Les persones aspirants que superin la fase del concurs oposició, passaran a la fase de concurs de mèrits, en què es valoraran especialment els serveis prestats a l’Administració. També es valorarà haver superat un procés selectiu sense haver obtingut plaça de la darrera convocatòria finalitzada per accedir al mateix cos, escala o especialitat funcionarial de l'Administració de la Generalitat; els coneixements de llengua catalana, i l’acreditació de competències digitals ACTIC.

D’altra banda, avui també es fan les proves d’accés per a 383 places més, corresponents a llocs de treball de diverses categories laborals no transversals, convocades en el marc del procés d’estabilització pels departaments de la Generalitat competents i a les quals es presenten un total de 2.641 persones.

Més de 10.000 llocs de treball ja estabilitzats

El concurs oposició forma part del procés d’estabilització de l’ocupació pública que està duent a terme el Govern de la Generalitat, el major procés d’aquestes característiques que s’ha fet mai i que té com a objectiu reduir la temporalitat en l’ocupació estructural a l’Administració de la Generalitat per sota del 8% abans de finals de 2024.

En aquest sentit, el Govern va aprovar el passat 24 de maig de 2022 una oferta d’ocupació pública d’estabilització de 46.800 places, de les quals 11.800 són de personal d’administració i tècnic; 27.400 de personal funcionari de cossos docents no universitaris i personal laboral docent del Departament d’Educació, i 7.600 de personal estatutari de l’ICS (Institut Català de la Salut).

Més de 10.000 persones ja han estabilitzat el seu lloc de treball en el marc d’aquest procés: 9.450 treballadors i treballadores han superat el concurs de mèrits d’estabilització de les places competència de la Direcció General de Funció Pública, i 925 més han aprovat altres processos selectius. La Generalitat ha estat la primera administració de l’Estat a convocar el concurs de mèrits i la primera i l’única a resoldre’l abans d’acabar el 2022.

D’altra banda, el Govern ha aprovat l’oferta d’ocupació pública ordinària del 2023 per a un total de 14.032 places. Es tracta de la major oferta d’ocupació pública ordinària de la darrera dècada i inclou una taxa específica per a la reducció de la temporalitat estructural de 7.900 places.

Paral·lelament, el Departament d’Educació i el Departament de Salut estan duent a terme els processos selectius d’estabilització dels llocs de treball que són de la seva competència.

Funció pública
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia