Delegació a Girona

Premiats de la primera edició dels Premis Generalitat Girona.

La Generalitat a Girona reconeix Cristóbal Colón, Mariona Serra i l'entitat Valentes i Acompanyades a la primera edició dels Premis Generalitat Girona

query_builder   28 abril 2023 21:13

event_note Nota de premsa

La Generalitat a Girona reconeix Cristóbal Colón, Mariona Serra i l'entitat Valentes i Acompanyades a la primera edició dels Premis Generalitat Girona

  1. Laia Cañigueral: “Volem crear referents. Que les persones joves i no tan joves tinguin exemples que els motivin a implicar-se, a innovar, a millorar el seu entorn”
  2. L’acte de lliurament de la primera edició ha estat un èxit, amb l’assistència de més de dues-centes persones

La Generalitat de Catalunya a Girona ha reconegut Cristóbal Colón Palasí, Mariona Serra Pagès i l’Associació Valentes i Acompanyades a la primera edició dels Premis Generalitat Girona, celebrada aquest vespre a l’Auditori Josep Irla. A l’acte hi ha participat el conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal; la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà; la consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart; i la delegada del Govern de la Generalitat a Girona, Laia Cañigueral, entre altres autoritats presents.

Premiats de la primera edició dels Premis Generalitat Girona.{"name":"2023/04/28/21/11/df84c654-9637-4064-9628-837b65e6cc2f.jpeg","author":"DTG","type":"0","location":"0","weight":607398}


Durant la cloenda de l’acte, la delegada del Govern a Girona, ha remarcat la importància dels premis, ja que “lamentablement massa sovint les notícies que tenen més impacte són les negatives. Tenen més ressò els inputs negatius que els positius. I segurament en els últims anys aquest fet s’ha agreujat.” Quant a les comarques gironines, la delegada ha celebrat les múltiples iniciatives que s’hi duen a terme, fent èmfasi en el fet que “tenim la sort de comptar amb projectes socials, econòmics, mediambientals i culturals impulsats per persones que, lluny de treballar només en benefici propi, milloren el benestar de totes i tots.”

En aquest sentit, Cañigueral ha volgut posar en valor la voluntat dels Premis Generalitat Girona per a crear referents. “Volem crear referents. Volem que aquests guardons serveixin d’exemple. Que les persones joves, i no tan joves, tinguin exemples que els inspirin a emprendre, a implicar-se en projectes de voluntariat, a innovar... En definitiva, a millorar el nostre entorn. La nostra societat no és res més que un col·lectiu de persones i l’actitud i els valors de cadascú de nosaltres té impacte directe en aquest grup humà del qual formem part”, ha clos.


Cristóbal Colón i Palasí, guardonat amb el Premi Josep Irla i Bosch

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha lliurat el guardó Josep Irla i Bosch a Cristóbal Colón en reconeixement a la seva trajectòria professional durant més de 40 anys al capdavant de la Fageda.

Cristóbal Colón va fundar la Fageda l’any 1982, amb una quinzena de persones, la majoria procedents de l’hospital psiquiàtric de Salt. Des de llavors, la Fageda ha esdevingut un projecte social de referència amb més de 500 persones ateses que millora la qualitat de vida i promou la integració social de persones en situació de vulnerabilitat.


Mariona Serra i Pagès, guardonada amb el premi Isabel Vila i Pujol

El conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, ha lliurat el guardó Isabel Vila i Pujol a la Mariona Serra com a fundadora i directora de GoodGut. El guardó Isabel Vila i Pujol vol reconèixer iniciatives empresarials que hagin destacat per fomentar una economia innovadora, verda i de responsabilitat social,amb un alt grau d’impacte positiu en la qualitat de vida de les persones a les comarques gironines

GoodGut és una start-up creada l’any 2014 com una spin-off de la Universitat de Girona i l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta i centrada en el desenvolupament de productes de diagnòstic i tractament de malalties digestives en base a l’estudi de la microbiota intestinal. Actualment, forma part del grup HIPRA i ja ha desenvolupat tres productes de diagnòstic que es troben en ús i tres més en fase de desenvolupament.


L'entitat Valentes i Acompanyades, entitat guardonada amb el premi Aurora Bertrana i Salazar

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha lliurat el guardó Aurora Bertrana i Salazar, que neix amb la voluntat de reconèixer els projectes socials que fomentin l’equitat i la igualtat a la demarcació de Girona, a l’associació Valentes i Acompanyades.

Valentes i Acompanyades és una associació amb l’objectiu de combatre els matrimonis forçats a la demarcació de Girona. Des del seu naixement, han acompanyat a més de 200 dones en situacions de matrimonis forçats i han realitzat desenes de sessions informatives i formatives per fer visible aquesta realitat a les comarques gironines.


L’acte de lliurament de la primera edició ha estat un èxit, amb l’assistència de més de dues-centes persones. També s’hi ha pogut veure una de les primeres actuacions del nou projecte musical “E-strings” de la GIOSymphonia, projecte musical gironí de llarga trajectòria.

Els Premis Generalitat Girona van néixer amb la voluntat de reconèixer a persones que bé des del seu àmbit professional, bé des de la seva implicació en el teixit associatiu cívic, cultural o esportiu han destacat pel seu esforç i objectius assolits i han contribuït a millorar les comarques gironines.

Aquesta primera edició dels Premis Generalitat Girona ha comptat amb un jurat format per la Maria Bouabdellah; Joaquim Salvi; Mariàngela Vilallonga; Jan Millastre; Clàudia Cedó; Jaume Fàbrega; Lluïsa Ferrer; Joan Tibau; Sandra Masoliver i Albert Bou.

1  

Imatges

Fotografia final dels consellers i la delegada del Govern amb els premiats de la primera edició.

Fotografia final dels consellers i la delegada del Govern amb els premiats de la primera edició. 607398

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia