1. Demà dia 3 de maig, a les 19 hores, se celebra el primer dels concerts que, al llarg dels mesos de maig i juny, i fins ben entrat el juliol, animaran els vespres al Jardí del Palau Robert
  2. Les entrades per al concert, que és gratuït, es poden obtenir al web d’Enderrock: https://www.enderrock.cat/noticia/25883/ginesta-renaldo-clara-mtines-30-anys-enderrock

Mtines

Després de formar part de la banda barcelonina Estramoni, Marc Tinés ha donat vida a Mtines, una proposta artística que ha enregistrat Els dies iguals (Montebello, 2023), un disc conceptual que gira entorn de la rutina i la quotidianitat, amb una sonoritat que s’acosta al pop metafísic amb dosis generoses d’electrònica. L’àlbum de debut ha tingut la participació d’Anna Andreu – a l’havanera “Estimada Glòria”- i David Carabén (Mishima) – a “Com vols que ho vegi?-, i l’ha acompanyat d’un curtmetratge, que ha dirigit Laura Sisteró, on sonen quatre de les cançons.

Renaldo & Clara

El grup lleidatà encapçalat per la cantant i compo­sitora lleidatana Clara Viñals s’ha consolidat com una de les apostes de l’indie-pop català que més han crescut en els últims anys. Aquesta primavera presenta el quart disc, La boca aigua (Primavera Labels, 2023), que aprofundeix en el viratge pop i electrònic mostrat en el treball anterior, L’amor fa calor (Primavera Labels, 2020). El treball manté l’esperit juganer habitual de l’artista, juga amb les produccions a càrrec d’Hidrogenesse, Joan Borràs i Innercut, i aposta decididament per l’amor com a tema central del repertori.

Ginestà

El duet fraternal de Sant Andreu de Palomar és un dels projectes que disc rere disc ha anat guanyant rellevància i visibilitat. Del seu primer treball, Neix (Kasba Music, 2018), al tercer i darrer, Suposo que l’amor és això (Kasba Music, 2022), Ginestà ha anat abandonant la cançó protesta inspirada en espais okupes que marcava el seu inici per tal d’abraçar un pop sintetitzat de reminiscències vuitanteres. El que s’ha mantingut intacte és la sinceritat i la sensibilitat que Júlia i Pau Serrasolsas tenen a l’hora escriure i musicar unes lletres que són tan empàtiques com commovedores.