Bombers

Imatge del recinte sinistrat avui, 2 de maig de 2023, a  Rubí

El Bombers de la Generalitat controlen l'incendi d'una nau industrial a Rubí (Vallès Occidental)

query_builder   2 maig 2023 19:13

event_note Nota de premsa

El Bombers de la Generalitat controlen l'incendi d'una nau industrial a Rubí (Vallès Occidental)

  1. Per seguretat, s’ha desallotjat part del polígon i una illa de cases propera i s’ha recomanat el confinament de la població vulnerable a causa del fum


Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat a les 19.00 h l’incendi d’una nau industrial situada al polígon de Cova Solera de Rubí, del qual se n’havia rebut l’avís a les 14.41 h d’aquesta tarda. La nau, una indústria de fabricació d’embalatges i envasos, consisteix en un establiment aïllat de 2 pisos, d’aproximadament 7.500 metres quadrats i forma d’ela i tot apunta que el foc s’ha iniciat a la primera planta. La gran quantitat de material combustible emmagatzemat al recinte, consistent sobretot en cartró i fustes, ha generat un foc intens que ha fet caure part de la coberta de l’edifici.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís de l’incendi a les 14.41 h. Immediatament s’han activat 14 dotacions i, a les 14.52 h, els efectius iniciaven l’atac amb línia d’aigua des d’una de les entrades de la nau. En els primers moments, els Bombers han assistit l’evacuació de 45 persones que s’estaven a la nau afectada o a les seves immediacions, i s’ha demanat el desallotjament d’una illa de cases propera al polígon. Més tard, s’ha recomanat el confinament de la població vulnerable a causa de la fumera. Cap persona ha resultat ferida a resultes de l’incendi.

L’estratègia d’extinció emprada pels Bombers ha consistit en contenir el foc a una sola de les naus de l’establiment i impedir-ne la propagació a les naus adjacents. La resta d’edificis del polígon han resultat indemnes, però part de la nau afectada ha patit danys seriosos i parts de la coberta han col·lapsat. Al sinistre hi ha arribat a treballar fins a 22 dotacions, entre les quals s’hi comptaven 3 autoescales.

Un cop l’incendi s’ha donat per controlat, el Grup d’Estructures Col·lapsades (GREC) dels Bombers de la Generalitat ha iniciat els treballs de valoració de la seguretat del recinte. Els efectius han continuat refredant des de l’exterior i buscant punts calents i resten a l’espera que els especialistes autoritzin l’accés al recinte sinistrat.

Per la seva banda, Protecció Civil de la Generalitat ha posat en prealerta el pla PROCICAT per aquest incendi. A petició dels operatius, s’ha recomanat als veïns que es confinessin a l'interior dels seus habitatges i tanquessin portes i finestres si els arribava el fum o notaven molèsties, especialment si es tractava de persones vulnerables. Des del CECAT també s’ha estat en contacte amb el municipi i la resta d’operatius. A l’operatiu d’extinció s’hi compta també amb la presència dels Mossos d’Esquadra, Policia Local i Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Cerdanyola del Vallès, 2 de maig de 2023

19.15 h

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia