Territori

mini

El xalet Soler de Girona acollirà la Casa de la Tecnologia i el Museu les Matemàtiques

query_builder   3 maig 2023 14:48

event_note Nota de premsa

El xalet Soler de Girona acollirà la Casa de la Tecnologia i el Museu les Matemàtiques

  1. La Comissió d’urbanisme de Girona aprova la modificació del Pla especial de protecció del patrimoni que farà possible el nou ús


render{"name":"2023/05/03/11/52/859b4db2-b557-4467-ae9f-90d4452769a5.jpg","author":"Territori","type":"0","location":"0","weight":294217}


La Comissió territorial d’urbanisme de Girona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat definitivament avui una modificació del Pla especial de protecció del patrimoni de Girona que possibilitarà reconvertir el xalet Soler en la Casa de la Tecnologia i el Museu de les Matemàtiques.

La finca està delimitada pels carrers riu Segre, i carrer i plaça de Valentí Fargnoli. L’edificació principal, de 220m2, és un edifici aïllat envoltat de jardí i projectat per Ricard Giralt i Casadesús (1940-1941), amb algunes edificacions auxiliars sense valor patrimonial. El xalet és propietat de l’Ajuntament de Girona, que hi vol ubicar un equipament públic per fer difusió de les ciències i les matemàtiques i estimular les vocacions relacionades amb aquest camp.

Per tal de poder implantar l’ús d’equipament cal rehabilitar l’edifici del xalet i fer-hi petites ampliacions, entre d’altres per resoldre l’accessibilitat. La modificació aprovada avui detalla les condicions en què es podrà dur a terme la intervenció. També s’elimina la prohibició de noves edificacions al jardí.

Així, s’enderrocaran les edificacions auxiliars al xalet, es resoldrà l’accessibilitat a l’edifici principal i s’habilitarà una nova construcció de planta baixa al jardí com a sala polivalent. El jardí serà d’ús públic i es facilitarà la seva permeabilitat amb un nou accés.

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 411819

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia