Mossos d'Esquadra

FOTO 1

Desmantellat un edifici convertit en una factoria de marihuana gestionat per dos clans familiars al Prat de Llobregat que consumia electricitat equivalent a 174 habitatges

query_builder   3 maig 2023 11:56

event_note Nota de premsa

Desmantellat un edifici convertit en una factoria de marihuana gestionat per dos clans familiars al Prat de Llobregat que consumia electricitat equivalent a 174 habitatges

. Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local del municipi despleguen un operatiu de més de 200 efectius policials per desactivar definitivament un important espai de cultiu i distribució de marihuana arrelat al barri que funcionava a ple rendiment des de feia temps

. L’Ajuntament del Prat decreta la inhabilitació de l’edifici on es duia a terme l’activitat delictiva davant del risc d'incendi per les connexions fraudulentes. La defraudació de fluid elèctric és de 212.000 euros durant el darrer any

. El balanç de l’operatiu és de cinc homes i una dona detinguts, i una altra queda investigada, com a presumptes responsables de les plantacions. Els detinguts acumulen 57 antecedents relacionats amb el tràfic de drogues

. Durant l’operatiu es van desmantellar dotze plantacions de marihuana. Un dia després de la intervenció policial, es van abandonar en contenidors propers a la zona al voltant de 3.500 plantes més davant la previsió de noves entrades policials

. El valor de la droga intervinguda en el marc de tot el dispositiu d’investigació ascendeix a més de 2 milions d’euros al mercat il·lícit

Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat conjuntament amb la Policia Local del municipi han desmantellat dotze plantacions en un edifici, amb tres escales, que s’havia convertit en una factoria de marihuana i que gestionaven dos clans familiars especialitzats en el tràfic de drogues. L’actuació policial va comportar també que, un dia després de l’operatiu, es recuperessin prop de 3.500 plantes més de marihuana abandonades en diferents contenidors del barri propietat d’altres cultivadors que les haurien deixat en previsió de noves entrades policials. El total de substàncies intervingudes, en els pisos i a peu de contenidor d’escombraries, tenen un valor de més de dos milions d’euros euros al mercat il·lícit.

L’operatiu policial, que va comptar amb més de 200 efectius policials, es va dur a terme el passat dimecres 26 d’abril des de primera hora del matí i va acabar amb un balanç de cinc homes i una dona detinguts i una altra dona investigada, d’edats compreses entre 20 i 79 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar el novembre de l’any passat quan els investigadors van tenir coneixement que dos grups criminals havien tornat a instal·lar plantacions de marihuana en quatre pisos on anteriorment s’havia actuat policialment, ubicats al carrer Riu Anoia del Prat de Llobregat. Arran de les primeres indagacions els investigadors van determinar que els líders dels clans familiars havien convertit l’espai en una immensa fàbrica de plantacions de marihuana i van continuar la tasca investigadora fins a ubicar-ne un total de 12 plantacions.

Droga intervinguda per un valor superior a més de dos milions d’euros

Finalment, el 26 d’abril, agents de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local del municipi van realitzar 16 entrades simultànies i perquisició sota la tutela del Jutjat de Primera Instancia i Instrucció número 3 en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat. L’abast del dispositiu així com el nombre d’entrades va motivar un ampli desplegament policial en el qual van participar, a banda de patrulles de seguretat ciutadana i d’investigació, unitats policials de suport avançat com són la Unitat Canina, la Unitat de Mitjans Aeris, la Brigada Mòbil i l’Àrea de Recursos Operatius.

En el marc de la intervenció policial els agents van localitzar les infraestructures necessàries per al cultiu de marihuana tipus indoor i van intervenir dotze plantacions, amb un total de 2.700 plantes en diferents estats de creixement. Fruit del dispositiu policial es van intervenir també 3.500 plantes més l’endemà quan altres cultivadors van abandonar-les en contenidors per por a noves entrades judicials i al desmantellament dels seus espais. La droga intervinguda ascendeix a més de 2 milions d’€ al mercat il·lícit.

A més de les substàncies estupefaents, els investigadors van comissar 1.605 euros, presumptament resultat de la venda de droga, un subfusell d’airsoft, una pistola detonadora i quasi 300 cartutxos de caça.

Inhabilitació dels pisos per impedir la reactivació de noves plantacions

L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha decretat la inhabilitació dels pisos amb l’objectiu d’impedir que es tornin a dedicar a la producció indoor de marihuana. Finalitzats els escorcolls dels habitatges, es va autoritzar l'entrada a una comissió tècnica del departament municipal d'urbanisme que va valorar la inhabitabilitat dels habitatges registrats, en base al risc evident d'incendi per les connexions fraudulentes que alimentaven les plantacions de cànnabis que ocupaven total o parcialment aquests pisos, en la majoria dels quals no hi vivia ningú. El tapiat dels pisos ja es va iniciar amb l’objectiu d’impedir la reactivació de les plantacions.

Els tècnics de la companyia subministradora d’energia elèctrica van calcular que la defraudació de fluid elèctric és de 212.000 euros aproximadament durant el darrer any, i que entre les 12 plantacions consumien l’equivalent a 174 habitatges d’ús familiar. Després del desmantellament, el consum d’electricitat en la zona s’ha reduït de forma destacada i notable.

Els arrestats, que acumulen 57 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs.La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Investigació oberta pels aldarulls provocats com a resposta a la intervenció policial

La intervenció policial per posar fi al tràfic de drogues en aquest barri, ha comportat una resposta en contra el desmantellament d’aquest espai convertit en una gran fàbrica de marihuana. Durant les passades nits de divendres i de diumenge, es van registrar diversos aldarulls i actes vandàlics, quan un grup de persones va llançar pedres contra les dotacions policials, taxistes i autobusos urbans. Fruit d’aquestes accions delictives va resultar ferit lleument un dels conductors d’un bus, i cremats contenidors i vehicles.

Els Mossos d’Esquadra han reforçat durant aquestes setmanes el servei policial d’ordre públic al nucli urbà per tal de garantir la protecció de tots els serveis i han obert una investigació per tal d’identificar i detenir els presumptes autors dels fets.

Àrea de Comunicació

Sant Feliu de Llobregat, 03 de maig de 2023


5  

Imatges

FOTO 1

FOTO 1 1399564

FOTO 2

FOTO 2 1246709

FOTO 3

FOTO 3 1103027

FOTO 4

FOTO 4 1310487

FOTO 5

FOTO 5 1192087

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia