1. Quan: Divendres 5 de maig a les 19.30 h
  2. On: al Jardí del Palau Robert
  3. Presenta: Marta Romagosa
  4. Entrada lliure amb inscripció prèvia a tramesespalaurobert@gencat.cat


El cicle Vine a escoltar el futur, organitzat per la Direcció General de Difusió i produït per Hansel i Gretel, convoca al Palau Robert a una sèrie de creadores i creadors perquè ens assenyalin, gràcies a la seva dilatada trajectòria artística, quines qüestions hem d'escoltar, a què ens convé estar atents per poder afrontar les incerteses que ens planteja el futur.

La sisena d’aquestes trobades, conduïda per Marta Romagosa, ens aproparà a la figura d’Àlex Ollé, un dels sis directors artístics de La Fura dels Baus i actualment artista resident del Gran Teatre del Liceu. Ollé, entre moltes altres activitats, ha treballat en teatres de renom, com la Royal Opera House de Londres, Opéra National de París, Teatro alla Scala de Milà, Nationale Opera d’Amsterdam i La Monnaie de Brussel·les, entre d’altres. Al llarg de la seva àmplia i aclamada trajectòria, ha dirigit més d’una trentena de produccions d'òpera, entre les quals destaquen La damnation de Faust, La flauta màgica, Le Grand Macabre, Ascens i caiguda de la ciutat de Mahagonny, Quartett, Tristan und Isolde, Oedipe, Il prigioniero, Madama Butterfly, Faust, L’holandès errant, Pelléas et Mélisande, Il trovatore, Norma, La bohème, Jeanne d'Arc au bûcher i Turandot. Entre els seus compromisos recents cal esmentar Ariane et Barbe-bleue a Lió, Carmen a Tòquio, Idoménée a Lilla i Rusalka a Bergen.

Pel que fa a Vine a escoltar el futur, és una iniciativa que vol incidir en la idea del jardí com a emissor de vibracions culturals. Enfront de la ciutat, el jardí ens permet emboscar-nos, ens obre un món màgic i suggestiu, ple de vida, i al mateix temps ens permet regenerar-nos. En aquest hàbitat dels Jardins del Palau Robert, diferents artistes de renom articulen un discurs personal que des de diferents disciplines -música, arquitectura, cinema, fotografia...– convida a la ciutadania a venir-les a escoltar, a participar de les seves idees i de la intervenció que hauran desenvolupat específicament per als Jardins del Palau Robert.

Per això, comptem amb personalitats de casa nostra, de Barcelona i del territori, amb sòlides trajectòries dins de les seves disciplines, capaces de desenvolupar una proposta suggeridora. Pels Jardins del futur ja hi han passat com a convidats el ballarí i coreògraf Cesc Gelabert, l’actriu Clara Segura, els directors Carla Simón i Albert Serra o el fotògraf i teòric Joan Fontcuberta. I properament ens hi trobarem, encara, Santiago Auserón, cantant, compositor i escriptor, i Jordi Casanovas, dramaturg, director i productor teatral.

L’accés és gratuït, amb inscripció prèvia a tramesespalaurobert@gencat.cat