Acció Exterior i Unió Europea

Serret i Vives

Visita institucional a Andorra

Consellera Serret: "La Delegació del Govern a Andorra és un pas endavant en la consolidació de les bones relacions entre Catalunya i Andorra"

query_builder   4 maig 2023 18:14

event_note Nota de premsa

Visita institucional a Andorra

Consellera Serret: "La Delegació del Govern a Andorra és un pas endavant en la consolidació de les bones relacions entre Catalunya i Andorra"

  1. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea ha viatjat a Andorra per presentar la nova delegada, Anna Vives, i s’ha reunit amb la ministra d’Afers Exteriors andorrana, Maria Ubach
  2. A la tarda, Serret ha visitat la Seu d’Urgell per reunir-se amb l’alcalde, Francesc Viaplana, i trobar-se amb el copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives
Andorra
La consellera Serret (dreta) i la delegada Vives, a Andorra la Vella. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/05/04/17/44/4b1dcdb4-7749-4554-909d-78940d59f992.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":"121034"}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha viatjat a Andorra per presentar la Delegació del Govern de la Generalitat a Andorra i la primera delegada del Govern al país pirinenc, Anna Vives Tarrés, que va ser nomenada el passat 4 d’abril.

“La vocació de ser més presents a Andorra neix de la determinació del Govern de la Generalitat de ser més útils, de treballar amb tot el rigor per teixir millors relacions, de més confiança i credibilitat”, ha dit la consellera Serret. “Tenim la convicció de buscar sempre les relacions de benefici mutu entre Catalunya i Andorra, que venen de lluny, però que encara hem de reforçar més per fer front als reptes comuns”, ha assenyalat.

Amb l’obertura d’una delegació del Govern a Andorra, la Generalitat de Catalunya consolida i enforteix les relacions de bon veïnatge i intensifica els lligams en l’àmbit institucional, cultural i econòmic, alhora que potencia la presència i el prestigi de la llengua catalana a escala internacional de la mà de l’únic estat del món que la té com a oficial. “L’obertura de la Delegació de la Generalitat a Andorra és un pas endavant en la consolidació de les bones relacions entre els dos territoris”, ha assegurat Serret. La figura de la delegada del Govern a Andorra, ha explicat, ha de servir per centralitzar i coordinar les relacions de tot el Govern de la Generalitat amb Andorra i les seves institucions.  

La Delegació del Govern a Andorra es constitueix per defensar els interessos de Catalunya i per servir la ciutadania catalana resident al Principat d’Andorra (més de 16.000 persones), però també es posa al servei del Govern d’Andorra i de la societat andorrana. “La Delegació ha de ser sinònim de col·laboració i d’utilitat, al servei de les institucions andorranes, i evidentment de tota la ciutadania”, ha explicat la delegada Vives.

L’obertura de la Delegació del Govern a Andorra prioritza el desenvolupament de les tasques derivades de les xarxes en què hi ha presència compartida de Catalunya i Andorra, com ara la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). Per mitjà de la participació en aquestes xarxes de cooperació territorial, Catalunya i Andorra afronten conjuntament reptes globals, com la crisi climàtica i la transició energètica, tot resolent els problemes que tenen les ciutadanies respectives i vetllant pel benefici mutu. 


Reunió amb la ministra Ubach

La consellera Serret i la delegada Vives s’han reunit amb la ministra d’Afers Exteriors andorrana en funcions, Maria Ubach i Font, amb qui han pogut tractar temes d’interès comú com la prevenció d’incendis forestals, la salut mental, la medicina forense, la gestió de residus, els transports viaris o el govern obert.

Catalunya i Andorra comparteixen àmbits prioritaris. És el cas de la promoció i projecció exterior de la cultura i llengua catalanes, però també de la cooperació transfronterera, el medi ambient i el patrimoni natural o l’agricultura. “Sempre estarem a disposició del Govern d’Andorra per treballar perquè la nostra llengua comuna tingui tot el reconeixement i respecte a nivell internacional”, ha dit Serret, pel que fa a la cooperació amb el català.

Ubach i Serret han coincidit en la importància de continuar reforçant els vincles entre Andorra i Catalunya. Per aquest motiu, ambdues s’han instat a organitzar una nova reunió al llarg d’aquest any entre el cap de Govern del Principat i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La ministra Ubach i la consellera Serret.
La ministra Ubach i la consellera Serret. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/05/04/18/05/e31a5172-adff-4739-ad40-14889962babe.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":81909}


Final de jornada a la Seu d’Urgell

A la tarda, la consellera Serret i la delegada Vives s’han desplaçat a la Seu d’Urgell, on les ha rebut l’alcalde del municipi, Francesc Viaplana i Manresa, i el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Josep Castells i Farré.  

Per cloure la jornada, Serret i Vives s’han reunit amb el copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, a la seu del Bisbat d’Urgell.  

Reunió copríncep Andorra
Reunió amb el copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/05/04/18/20/b026bcc6-17bb-4fb9-b731-c2106d93d551.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":123303}


5  

Imatges

La consellera Serret i la delegada Vives a Andorra la Vella.

La consellera Serret i la delegada Vives a Andorra la Vella. 644659

Reunió ministra Ubach

Reunió ministra Ubach 420811

Ubach i Serret

Ubach i Serret 438101

Reunió copríncep Andorra

Reunió copríncep Andorra 777433

Visita al Bisbat d'Urgell

Visita al Bisbat d'Urgell 614673

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia