Acció Exterior i Unió Europea

Serret i Vives

Visita institucional a Andorra

Consellera Serret: "La Delegació del Govern a Andorra és un pas endavant en la consolidació de les bones relacions entre Catalunya i Andorra"

query_builder   4 maig 2023 18:14

event_note Nota de premsa

Visita institucional a Andorra

Consellera Serret: "La Delegació del Govern a Andorra és un pas endavant en la consolidació de les bones relacions entre Catalunya i Andorra"

  1. La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea ha viatjat a Andorra per presentar la nova delegada, Anna Vives, i s’ha reunit amb la ministra d’Afers Exteriors andorrana, Maria Ubach
  2. A la tarda, Serret ha visitat la Seu d’Urgell per reunir-se amb l’alcalde, Francesc Viaplana, i trobar-se amb el copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives
Andorra
La consellera Serret (dreta) i la delegada Vives, a Andorra la Vella. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/05/04/17/44/4b1dcdb4-7749-4554-909d-78940d59f992.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":"121034"}

La consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret i Aleu, ha viatjat a Andorra per presentar la Delegació del Govern de la Generalitat a Andorra i la primera delegada del Govern al país pirinenc, Anna Vives Tarrés, que va ser nomenada el passat 4 d’abril.

“La vocació de ser més presents a Andorra neix de la determinació del Govern de la Generalitat de ser més útils, de treballar amb tot el rigor per teixir millors relacions, de més confiança i credibilitat”, ha dit la consellera Serret. “Tenim la convicció de buscar sempre les relacions de benefici mutu entre Catalunya i Andorra, que venen de lluny, però que encara hem de reforçar més per fer front als reptes comuns”, ha assenyalat.

Amb l’obertura d’una delegació del Govern a Andorra, la Generalitat de Catalunya consolida i enforteix les relacions de bon veïnatge i intensifica els lligams en l’àmbit institucional, cultural i econòmic, alhora que potencia la presència i el prestigi de la llengua catalana a escala internacional de la mà de l’únic estat del món que la té com a oficial. “L’obertura de la Delegació de la Generalitat a Andorra és un pas endavant en la consolidació de les bones relacions entre els dos territoris”, ha assegurat Serret. La figura de la delegada del Govern a Andorra, ha explicat, ha de servir per centralitzar i coordinar les relacions de tot el Govern de la Generalitat amb Andorra i les seves institucions.  

La Delegació del Govern a Andorra es constitueix per defensar els interessos de Catalunya i per servir la ciutadania catalana resident al Principat d’Andorra (més de 16.000 persones), però també es posa al servei del Govern d’Andorra i de la societat andorrana. “La Delegació ha de ser sinònim de col·laboració i d’utilitat, al servei de les institucions andorranes, i evidentment de tota la ciutadania”, ha explicat la delegada Vives.

L’obertura de la Delegació del Govern a Andorra prioritza el desenvolupament de les tasques derivades de les xarxes en què hi ha presència compartida de Catalunya i Andorra, com ara la Comunitat de Treball dels Pirineus (CTP). Per mitjà de la participació en aquestes xarxes de cooperació territorial, Catalunya i Andorra afronten conjuntament reptes globals, com la crisi climàtica i la transició energètica, tot resolent els problemes que tenen les ciutadanies respectives i vetllant pel benefici mutu. 


Reunió amb la ministra Ubach

La consellera Serret i la delegada Vives s’han reunit amb la ministra d’Afers Exteriors andorrana en funcions, Maria Ubach i Font, amb qui han pogut tractar temes d’interès comú com la prevenció d’incendis forestals, la salut mental, la medicina forense, la gestió de residus, els transports viaris o el govern obert.

Catalunya i Andorra comparteixen àmbits prioritaris. És el cas de la promoció i projecció exterior de la cultura i llengua catalanes, però també de la cooperació transfronterera, el medi ambient i el patrimoni natural o l’agricultura. “Sempre estarem a disposició del Govern d’Andorra per treballar perquè la nostra llengua comuna tingui tot el reconeixement i respecte a nivell internacional”, ha dit Serret, pel que fa a la cooperació amb el català.

Ubach i Serret han coincidit en la importància de continuar reforçant els vincles entre Andorra i Catalunya. Per aquest motiu, ambdues s’han instat a organitzar una nova reunió al llarg d’aquest any entre el cap de Govern del Principat i el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

La ministra Ubach i la consellera Serret.
La ministra Ubach i la consellera Serret. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/05/04/18/05/e31a5172-adff-4739-ad40-14889962babe.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":81909}


Final de jornada a la Seu d’Urgell

A la tarda, la consellera Serret i la delegada Vives s’han desplaçat a la Seu d’Urgell, on les ha rebut l’alcalde del municipi, Francesc Viaplana i Manresa, i el delegat del Govern a l’Alt Pirineu i l’Aran, Josep Castells i Farré.  

Per cloure la jornada, Serret i Vives s’han reunit amb el copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives i Sicília, a la seu del Bisbat d’Urgell.  

Reunió copríncep Andorra
Reunió amb el copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives. | Foto: Raquel Pérez
{"name":"2023/05/04/18/20/b026bcc6-17bb-4fb9-b731-c2106d93d551.jpg","author":"Raquel Pérez","type":"0","location":"0","weight":123303}


5  

Imatges

La consellera Serret i la delegada Vives a Andorra la Vella.

La consellera Serret i la delegada Vives a Andorra la Vella. 644659

Reunió ministra Ubach

Reunió ministra Ubach 420811

Ubach i Serret

Ubach i Serret 438101

Reunió copríncep Andorra

Reunió copríncep Andorra 777433

Visita al Bisbat d'Urgell

Visita al Bisbat d'Urgell 614673

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia